MENU

The Greek Sense Of Taste Creating At Its Highest Form

Chef Lefteris Lazarou and his team have curated a menu of signature Varoulko dishes using the finest raw materials. Each of them brings uniquely a medley of tastes and textures in perfect harmony to create a culinary experience that awakens all the senses. It’s art that you can taste.

Redefining Seafood As We Know It

Get a first taste of the Varoulko gastronomic identity by exploring our menu.

Σουπα | Soup |

  • Ψαρόσουπα με φρέσκια ντομάτα, σφυρίδα, ζωμό από πετρόψαρα 16€

    Fish soup, fresh tomato, white grouper, stonefish broth

  • Αγγούρι, γιαούρτι, αβοκάντο, ξινόμηλο, μέντα, αυγοτάραχο 18€

    Cucumber, yoghurt, avocado, green apple, mint, bottarga

Σαλατεσ | SALADS |

  • Ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κάπαρη, κρίταμο, πιπεριές, μους φέτας , χαρούπι 19€

    Greek salad , cherry tomatoes, capers, rock samphire, bell peppers, feta mousse, carob rusk

  • Κινόα, τατάκι τόνου, ξινόμηλο, φύκια, φασόλια σόγιας, αγγούρι 21€

    Quinoa, tuna tataki, green apple, seaweeds, soy beans, cucumber

ΟΡΕΚΤΙΚΑ | STARTERS |

ΠΡΩΤΑ ΠΙΑΤΑ | FIRST DISHES |

  • Στρείδια ωμά 8€

    Raw oysters

  • Καρπάτσιο λαυράκι, περγαμόντο, λάιμ, αγκινάρες, κουμκουάτ 17€

    Sea bass carpaccio, bergamot, lime, artichokes, kumquat

  • Ταρτάρ γαρίδα Κοιλάδος, βασιλικό, φέτα, ούζο, χαβιάρι ossetra 22€

    Red shrimp tartar, basil, feta cheese, ouzo, ossetra caviar

  • Σεβίτσε μπαρμπούνι, καρότο, τζίντζερ, λεμόνι, χρένο 20€

    Red mullet ceviche, carrot, ginger, finger lime, horseradish

  • Μπλε καβούρι, δυόσμος, σέλερι, τζίντζερ, κρέμα αχλαδιού, αφρός πεπόνι 20€

    Greek blue crab, spearmint, celery, ginger, pear cream, melon foam

  • Καρπάτσιο χταπόδι*, καπνιστή φάβα, τσάτνει κάπαρης, πιπεριές, ελιές, μαύρο σκόρδο 18€

    Octopus* carpaccio, smoked fava beans, caper chutney, peppers, olives, black garlic

  • Χτένια σοτέ, κρούστα φουντούκι, ροδάκινο, πίκλα λωτού 22€

    Sautéed scallops, hazelnut crust, peach, lotus pickle

  • Φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, μους μελιτζάνας, πουρέ αρακά, μαρμελάδα ντομάτα, καρότο, προσούτο 19€

    Dorado fillet on thin slices of sourdough bread, aubergine mousse, pea purée, tomato jam, carrot, prosciutto

  • Μπιφτέκι σφυρίδας με κρέμα πιπεριά Φλωρίνης, βασιλικό 19€

    Fish patty (grouper), Florina pepper cream, basil

  • Καλαμάρι* με pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί ντομάτας, παρμεζάνα 21€

    Squid* pesto Genovese, potato nest, tomato confit, parmesan cheese

  • Καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας, αβοκάντο, μπροκολίνια, μελάνι 22€

    Grilled squid, avocado, broccolini, ink

ΚΥΡΙΩς ΠΙΑΤΑ | Main DISHES |

  • Κριθαράκι με γαρίδες*, γλυκό κρασί Λήμνου, μπούκοβο, παρμεζάνα 29€

    Orzo, shrimp*, Limnos sweet wine, dried hot red pepper flakes (boukovo), parmesan cheese

  • Ταλιατέλες Cipriani, σφυρίδα, κιμά γαρίδας, ντοματίνια φούρνου 32€

    Tagliatelle Cipriani, white grouper, minced shrimp, cherry tomatoes

  • Ριζότο με σουπιά (μπορείτε να το ζητήσετε με το μελάνι της) 27€

    Cuttlefish risotto (Also served with its ink)

  • Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), γλασαρισμένα σπαράγγια και αγκινάρες, αφρός πατάτας, πίκλα εσαλότ, άνηθος 38€

    Fish fillet (depending on the catch of the day), glazed asparagus and artichokes, potato foam, shallot pickle, dill

  • Ψωμί / άτομο 3,80€

    Bread per person

  • Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 4,20€

    Mineral water Theoni 1It

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ | VEGETERIAN MENU |

  • Σούπα αγγουριού, γιαούρτι, αβοκάντο, ξινόμηλο, μέντα 12€

    Cucumber soup, yoghurt, avocado, green apple, mint

  • Κινόα, ξινόμηλο, φύκια, φασόλια, αγγούρι 15€

    Quinoa, green apple, seaweeds, soy beans, cucumber

  • Σεβίτσε λαχανικών, καρότο, τζίντζερ, λεμόνι, χρένο 15€

    Vegetables ceviche, carrot, ginger, finger lime, horseradish

  • Ντολμάς λαχανικών, σέσκουλα, λεμόνι, ντομάτα 15€

    Vegetables “dolmas”, chard, lemon, tomato

  • Ριζότο με άγρια αγκινάρα, μαύρη τρούφα 18€

    Risotto with artichoke, black truffle

  • Πλιγούρι, κεράσι, παντζάρι, μπροκολίνια, κουκουνάρι, ψητός ανθότυρος 18€

    Bulgur wheat, cherry, beetroot, broccolini, pine nuts, grilled anthotyros cheese

  • Ψωμί / άτομο 3,80€

    Bread per person

  • Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 4,20€

    Mineral water Theoni 1It

ΓΛΥΚΑ | DESSERTS |

  • Lemon pie 14€

    Mousseline τζίντζερ, κρέμα λεμόνι, μπισκότο αμυγδάλου, παγωτό τόνκα-πιπέρι

  • Mousseline ginger, lemon cream, almond biscuit, tonka-pepper ice cream

  • Μπουγάτσα | Bougatsa 15€

    Μους μπουγάτσας, cremeux σοκολάτας γάλακτος, καραμελωμένο φύλλο Βηρυτού, κανέλα, σορμπέ πορτοκάλι-κάρδαμο

  • Bougatsa mousse, milk chocolate cremeux, caramelized phyllo pastry, cinnamon, orange-cardamom sorbet

  • Σοκολάτα | Chocolate 15€

    Cremeux μαύρης σοκολάτας, λευκή σοκολάτα με ελληνικό καφέ, namelaka φουντούκι,gel καπνιστής μελιτζάνας, vinsanto, σορμπέ λάιμ

  • Bitter chocolate cremeux, white chocolate with greek coffee, hazelnut namelaka, smoked aubergine gel, vinsanto, lime sorbet

  • Ροδάκινο | Peach 15€

    Μους λευκής σοκολάτας-χαμομήλι, κομποτέ ροδάκινο, κρέμα μάραθου, μέλι, μπισκότο βρώμης, σορμπέ ροδάκινο

  • White chocolate mousse-chamomile, peach compote, fennel cream, honey, oat biscuit, peach sorbet

  • Ποικιλία sorbet | Sorbet variety 12€
  • Ποικιλία παγωτά | Ice cream variety 12€

 

Pastry chef Theodoros Moisidis

  • Για πιθανά αλλεργιογόνα παρακαλώ να απευθύνεστε στο προσωπικό που σας εξυπηρετεί

    For potential allergies kindly ίnform the staff

  • Το λάδι που χρησιμοποιούμε είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

    Extra virgin olive oil is used in all our menu dishes

  • Η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα HACCP

    The company operates HACCP system

  • Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο

    The consumer is not oblίged to pay if the notice of payment is not received

  • * Εκτός εποχής κατεψυγμένο

    * Out of season frozen product

Our Know-How

EXPERTISE IN A BITE

Through their love for fish, seafood, local tastes and the finest Greek raw materials, Chef Lefteris Lazarou and his team have created a menu with dishes that exude ingenuity and are a true testament to Varoulko’s legacy. Starting with the implementation of elite techniques and the use of the freshest raw materials, the result cannot be anything less than effortless tastiness.