MENU

The Greek Sense Of Taste Creating At Its Highest Form

Chef Lefteris Lazarou and his team have curated a menu of signature Varoulko dishes using the finest raw materials. Each of them brings uniquely a medley of tastes and textures in perfect harmony to create a culinary experience that awakens all the senses. It’s art that you can taste.

Redefining Seafood As We Know It

Get a first taste of the Varoulko gastronomic identity by exploring our menu.

ΣουπΕΣ | SoupS

  • Ψαρόσουπα, φρέσκια ντομάτα, ζωμό από πετρόψαρα, σφυρίδα 18€

    Fish soup, fresh tomato, stonefish broth, white grouper

  • Σούπα σπαράγγι, φασκόμηλο, αυγοτάραχο 19€

    Asparagus soup, sage, bottarga

Σαλατεσ | SALADS

  • Ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κάπαρη, κρίταμο, πιπεριές, μους φέτας , χαρούπι 19€

    Greek salad , cherry tomatoes, capers, rock samphire, bell peppers, feta mousse, carob rusk

  • Αρωματική πράσινη σαλάτα, μαριναρισμένο μαγιάτικο, λουίζα, μαραθόριζα 22€

    Aromatic green salad, marinated amberjack, verbena, fennel

ΟΡΕΚΤΙΚΑ | STARTERS

  • Στρείδια, ακτινίδιο, κρέμα από μύδια 22€

    Oysters, kiwi, mussels cream

  • Καρπάτσιο λαυράκι, περγαμόντο, μοσχολέμονο, κουμκουάτ, πιπεριά Φλωρίνης 18€

    Sea bass carpaccio, bergamot, lime, kumquat, red Florina pepper

  • Σεβίτσε γαρίδα Κοιλάδος, σαγκουίνι, ρόδι, πιπερόριζα 24€

    Red shrimp ceviche, blood orange, pomegranate, ginger

  • Μπλε καβούρι, πιπερόριζα, πίκλα καρότο, labneh, χαβιάρι Ossetra, μπισκότο από σουσάμι-μάραθο 22€

    Blue crab, ginger, carrot pickle, labneh, Ossetra caviar, sesame-fennel sable

  • Τόνος, ψητό λάχανο, νεροκάρδαμο, χαρουπόμελο, βοτανική σάλτσα χλωροφύλλης 22€

    Tuna, grilled cabbage, watercress, carob syrop, herbal chlorophyll sauce

  • Χτένια σοτέ, κρούστα πεκάν, αχλάδι, πόμελο, τοπιναμπούρ, αρμπαρόριζα 24€

    Sautéed scallops, pecan crust, pear, pomelo, topinambur, geranium (Mαύρη τρούφα | black truffle +12,00 €)

  • Φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, μους μελιτζάνας, πουρέ αρακά, μαρμελάδα ντομάτα, καρότο, προσούτο 21€

    Dorado fillets on thin slices of sourdough bread, aubergine mousse, pea purée tomato jam, carrot, prosciutto

  • Μπιφτέκι σφυρίδας, κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης, βασιλικός 19€

    Grouper fish patty, Florina pepper cream, basil

  • Καλαμάρι* με pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί ντομάτας, παρμεζάνα 22€

    Squid*, pesto Genovese on a potato nest, tomato confit, parmesan cheese

  • Καλαμάρι ψητό, αβοκάντο, μπροκολίνια, μελάνι 24€

    Squid on the grill, avocado, broccolini, ink

ΚΥΡΙΩς ΠΙΑΤΑ | Main DISHES

  • Κριθαράκι με γαρίδες*, γλυκό κρασί Λήμνου, μπούκοβο, παρμεζάνα 32€

    Orzo, shrimp*, Limnos sweet wine, crushed red chilli peppers, parmesan cheese

  • Ταλιατέλες, κιμάς γαρίδας, σφυρίδα, εστραγκόν, βασιλικός 34€

    Tagliatelle, minced shrimp, grouper, tarragon, basil

  • Ριζότο με σουπιά (μπορείτε να το ζητήσετε με το μελάνι της) 29€

    Cuttlefish risotto (also served with its ink)

  • Φιλέτο ψαριού (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), σπαράγγια, αγκινάρες, κρέμα πατάτας, πίκλα σπαράγγι, πιπεριά Φλωρίνης, άνηθος 38€

    Fish fillet (depending on the catch of the day), asparagus, artichokes, potato cream, pickled asparagus, red Florina pepper, dill

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ | VEGETERIAN MENU

  • Σούπα σπαράγγι, φασκόμηλο 14€

    Asparagus soup, sage

  • Αρωματική πράσινη σαλάτα, ντοματίνια, μαραθόριζα 17€

    Aromatic green salad, cherry tomatoes, fennel

  • Καρπάτσιο κολοκύθι, ψητός ανθότυρος, κουκουνάρι 16€

    Zucchini carpaccio, roasted anthotyros cheese, pine nuts

  • Μικρές ρίζες λαχανικών, λεμονόχορτο, κάστανο 17€

    Baby vegetable roots, lemongrass, chestnut

  • Πλιγούρι, παντζάρι, άγρια μανιτάρια, μαύρο σκόρδο, μοσχολέμονο 20€

    Bulgur, beetroot, wild mushrooms, black garlic, lime

  • Ριζότο με άγρια αγκινάρα, μαύρη τρούφα 24€

    Risotto with artichoke, black truffle

  • Ψωμί / άτομο 4,00€

    Bread per person

  • Εμφιαλωμένο νερό 1lt 4,50€

    Mineral water 1It

ΓΛΥΚΑ | DESSERTS

  • Lemon pie 14€

    Mousseline τζίντζερ, κρέμα λεμόνι, μπισκότο αμυγδάλου, παγωτό τόνκα-πιπέρι

  • Mousseline ginger, lemon cream, almond biscuit, tonka-pepper ice cream

  • Μπουγάτσα | Bougatsa 15€

    Μους μπουγάτσας, cremeux σοκολάτας γάλακτος, καραμελωμένο φύλλο Βηρυτού, κανέλα, σορμπέ πορτοκάλι-κάρδαμο

  • Bougatsa mousse, milk chocolate cremeux, caramelized phyllo pastry, cinnamon, orange-cardamom sorbet

  • Σοκολάτα | Chocolate 15€

    Cremeux μαύρης σοκολάτας, λευκή σοκολάτα με ελληνικό καφέ, namelaka φουντούκι,gel καπνιστής μελιτζάνας, vinsanto, σορμπέ λάιμ

  • Bitter chocolate cremeux, white chocolate with greek coffee, hazelnut namelaka, smoked aubergine gel, vinsanto, lime sorbet

  • Ροδάκινο | Peach 15€

    Μους λευκής σοκολάτας-χαμομήλι, κομποτέ ροδάκινο, κρέμα μάραθου, μέλι, μπισκότο βρώμης, σορμπέ ροδάκινο

  • White chocolate mousse-chamomile, peach compote, fennel cream, honey, oat biscuit, peach sorbet

  • Ποικιλία sorbet | Sorbet variety 12€
  • Ποικιλία παγωτά | Ice cream variety 12€

 

Pastry chef Theodoros Moisidis

MENOY ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ | Degustation Menu

  • Στρείδι|ακτινίδιο|κρέμα από μύδια

    Oyster | kiwi | mussel sauce

  • Σεβίτσε γαρίδα Κοιλάδος | σαγκουίνι | ρόδι | πιπερόριζα

    Red shrimp ceviche | blood orange | pomegranate | ginger

  • Μπλε καβούρι | καρότο | πιπερόριζα | labneh | σουσάμι

    Blue crab | carrot | ginger | labneh | sesame

  • Σούπα σπαράγγι | φασκόμηλο | αυγοτάραχο

    Asparagus soup | sage | bottarga

  • Tόνος | λάχανο | χαρουπόμελο | χλωροφύλλη | νεροκάρδαμο

    Tuna | cabbage | carob syrup | chlorophyll | watercress

  • Τσιπούρα | μελιτζάνα | αρακάς | ντομάτα | καρότο | προσούτο

    Dorado | aubergine | pea | tomato | carrot | prosciutto

  • Χτένια | πεκάν | αχλάδι | πόμελο | τοπιναμπούρ

    Scallops | pecan | pear | pomelo | topinambur

  • Καλαμάρι | αβοκάντο | μπροκολίνια | μελάνι

    Squid | avocado | broccolini | ink

  • Φιλέτο ψαριού | σελινόριζα | beurre blanc καφέ- μοσχολέμονο

    Fish fillet | celeriac | coffee-lime scented beurre blanc

Pre-dessert

Αχλάδι | Pear 

Κρέμα γλυκάνισου | κόκκινο πιπέρι | αχλάδι σε Moscato D’Asti | τσάι | μπισκότο κανέλας | παγωτό χαλβά
Anise cream | red pepper | pear in Moscato D’Asti | tea | cinnamon biscuit | halva ice cream

Mignardise

135€

  • Για πιθανά αλλεργιογόνα παρακαλώ να απευθύνεστε στο προσωπικό που σας εξυπηρετεί

    For potential allergies kindly ίnform the staff

  • Το λάδι που χρησιμοποιούμε είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

    Extra virgin olive oil is used in all our menu dishes

  • Η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα HACCP

    The company operates HACCP system

  • Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο

    The consumer is not oblίged to pay if the notice of payment is not received

  • * Εκτός εποχής κατεψυγμένο

    * Out of season frozen product

Our Know-How

EXPERTISE IN A BITE

Through their love for fish, seafood, local tastes and the finest Greek raw materials, Chef Lefteris Lazarou and his team have created a menu with dishes that exude ingenuity and are a true testament to Varoulko’s legacy. Starting with the implementation of elite techniques and the use of the freshest raw materials, the result cannot be anything less than effortless tastiness.