MENU
The Greek Sense Of Taste Creating At Its Highest Form
Chef Lefteris Lazarou and his team have curated a menu of signature Varoulko dishes using the finest raw materials. Each of them brings uniquely a medley of tastes and textures in perfect harmony to create a culinary experience that awakens all the senses. It’s art that you can taste.
Redefining Seafood As We Know It
Get a first taste of the Varoulko gastronomic identity by exploring our menu.
Σουπα | Soup |
-
Ψαρόσουπα με φρέσκια ντομάτα, σφυρίδα, ζωμό από πετρόψαρα 16€
Fish soup, fresh tomato, white grouper, stonefish broth
-
Αγγούρι, γιαούρτι, αβοκάντο, ξινόμηλο, μέντα, αυγοτάραχο 18€
Cucumber, yoghurt, avocado, green apple, mint, bottarga
Σαλατεσ | SALADS |
-
Ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κάπαρη, κρίταμο, πιπεριές, μους φέτας , χαρούπι 19€
Greek salad , cherry tomatoes, capers, rock samphire, bell peppers, feta mousse, carob rusk
-
Κινόα, τατάκι τόνου, ξινόμηλο, φύκια, φασόλια σόγιας, αγγούρι 21€
Quinoa, tuna tataki, green apple, seaweeds, soy beans, cucumber
ΟΡΕΚΤΙΚΑ | STARTERS |
ΠΡΩΤΑ ΠΙΑΤΑ | FIRST DISHES |
-
Στρείδια ωμά 8€
Raw oysters
-
Καρπάτσιο λαυράκι, περγαμόντο, λάιμ, αγκινάρες, κουμκουάτ 17€
Sea bass carpaccio, bergamot, lime, artichokes, kumquat
-
Ταρτάρ γαρίδα Κοιλάδος, βασιλικό, φέτα, ούζο, χαβιάρι ossetra 22€
Red shrimp tartar, basil, feta cheese, ouzo, ossetra caviar
-
Σεβίτσε μπαρμπούνι, καρότο, τζίντζερ, λεμόνι, χρένο 20€
Red mullet ceviche, carrot, ginger, finger lime, horseradish
-
Μπλε καβούρι, δυόσμος, σέλερι, τζίντζερ, κρέμα αχλαδιού, αφρός πεπόνι 20€
Greek blue crab, spearmint, celery, ginger, pear cream, melon foam
-
Καρπάτσιο χταπόδι*, καπνιστή φάβα, τσάτνει κάπαρης, πιπεριές, ελιές, μαύρο σκόρδο 18€
Octopus* carpaccio, smoked fava beans, caper chutney, peppers, olives, black garlic
-
Χτένια σοτέ, κρούστα φουντούκι, ροδάκινο, πίκλα λωτού 22€
Sautéed scallops, hazelnut crust, peach, lotus pickle
-
Φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, μους μελιτζάνας, πουρέ αρακά, μαρμελάδα ντομάτα, καρότο, προσούτο 19€
Dorado fillet on thin slices of sourdough bread, aubergine mousse, pea purée, tomato jam, carrot, prosciutto
-
Μπιφτέκι σφυρίδας με κρέμα πιπεριά Φλωρίνης, βασιλικό 19€
Fish patty (grouper), Florina pepper cream, basil
-
Καλαμάρι* με pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί ντομάτας, παρμεζάνα 21€
Squid* pesto Genovese, potato nest, tomato confit, parmesan cheese
-
Καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας, αβοκάντο, μπροκολίνια, μελάνι 22€
Grilled squid, avocado, broccolini, ink
ΚΥΡΙΩς ΠΙΑΤΑ | Main DISHES |
-
Κριθαράκι με γαρίδες*, γλυκό κρασί Λήμνου, μπούκοβο, παρμεζάνα 29€
Orzo, shrimp*, Limnos sweet wine, dried hot red pepper flakes (boukovo), parmesan cheese
-
Ταλιατέλες Cipriani, σφυρίδα, κιμά γαρίδας, ντοματίνια φούρνου 32€
Tagliatelle Cipriani, white grouper, minced shrimp, cherry tomatoes
-
Ριζότο με σουπιά (μπορείτε να το ζητήσετε με το μελάνι της) 27€
Cuttlefish risotto (Also served with its ink)
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), γλασαρισμένα σπαράγγια και αγκινάρες, αφρός πατάτας, πίκλα εσαλότ, άνηθος 38€
Fish fillet (depending on the catch of the day), glazed asparagus and artichokes, potato foam, shallot pickle, dill
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας) υφές από φοινόκιο, πορτοκάλι, σάλτσα μπεαρνέζ 38€
Fish fillet (depending on the catch of the day), fennel textures, orange, bearnaise sauce
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), μαρμελάδα σαλάμι Λευκάδος, σελινόριζα, ξινόμηλο, σάλτσα beurre blanc, εστραγκόν 38€
Fish fillet (depending on the catch of the day), salami jam, celeriac, green apple, beurre blanc, tarragon
-
Ψάρια ψητά, χόρτα εποχής (τιμή ανά κιλό) 95€
Grilled fish, seasonal greens (price per kg)
-
Ψωμί / άτομο 3,80€
Bread per person
-
Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 4,20€
Mineral water Theoni 1It
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ | VEGETERIAN MENU |
-
Σούπα αγγουριού, γιαούρτι, αβοκάντο, ξινόμηλο, μέντα 12€
Cucumber soup, yoghurt, avocado, green apple, mint
-
Κινόα, ξινόμηλο, φύκια, φασόλια, αγγούρι 15€
Quinoa, green apple, seaweeds, soy beans, cucumber
-
Σεβίτσε λαχανικών, καρότο, τζίντζερ, λεμόνι, χρένο 15€
Vegetables ceviche, carrot, ginger, finger lime, horseradish
-
Ντολμάς λαχανικών, σέσκουλα, λεμόνι, ντομάτα 15€
Vegetables “dolmas”, chard, lemon, tomato
-
Ριζότο με άγρια αγκινάρα, μαύρη τρούφα 18€
Risotto with artichoke, black truffle
-
Πλιγούρι, κεράσι, παντζάρι, μπροκολίνια, κουκουνάρι, ψητός ανθότυρος 18€
Bulgur wheat, cherry, beetroot, broccolini, pine nuts, grilled anthotyros cheese
-
Ψωμί / άτομο 3,80€
Bread per person
-
Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 4,20€
Mineral water Theoni 1It
ΓΛΥΚΑ | DESSERTS |
-
Lemon pie 14€
Mousseline τζίντζερ, κρέμα λεμόνι, μπισκότο αμυγδάλου, παγωτό τόνκα-πιπέρι
-
Mousseline ginger, lemon cream, almond biscuit, tonka-pepper ice cream
-
Μπουγάτσα | Bougatsa 15€
Μους μπουγάτσας, cremeux σοκολάτας γάλακτος, καραμελωμένο φύλλο Βηρυτού, κανέλα, σορμπέ πορτοκάλι-κάρδαμο
-
Bougatsa mousse, milk chocolate cremeux, caramelized phyllo pastry, cinnamon, orange-cardamom sorbet
-
Σοκολάτα | Chocolate 15€
Cremeux μαύρης σοκολάτας, λευκή σοκολάτα με ελληνικό καφέ, namelaka φουντούκι,gel καπνιστής μελιτζάνας, vinsanto, σορμπέ λάιμ
-
Bitter chocolate cremeux, white chocolate with greek coffee, hazelnut namelaka, smoked aubergine gel, vinsanto, lime sorbet
-
Ροδάκινο | Peach 15€
Μους λευκής σοκολάτας-χαμομήλι, κομποτέ ροδάκινο, κρέμα μάραθου, μέλι, μπισκότο βρώμης, σορμπέ ροδάκινο
-
White chocolate mousse-chamomile, peach compote, fennel cream, honey, oat biscuit, peach sorbet
-
Ποικιλία sorbet | Sorbet variety 12€
-
Ποικιλία παγωτά | Ice cream variety 12€
Pastry chef Theodoros Moisidis
Πατέ ψαριού | amaretto | Armagnac | πορτοκάλι
Fish paté | amaretto | Armagnac | orange
Σούπα αγγουριού | γιαούρτι | αβοκάντο | ξινόμηλο | μέντα | αυγοτάραχο
Cucumber soup | yoghurt | avocado | mint | bottarga
Σεβίτσε μπαρμπούνι | καρότο | τζίντζερ | λεμόνι | χρένο
Red mullet ceviche | carrot | ginger | finger lime | horseradish
Τσιπούρα | αρακάς | μελιτζάνα | ντομάτα | καρότο | προσούτο
Dorado | pea | aubergine | tomato | carrot | prosciutto
Καλαμάρι | αβοκάντο | μπροκολίνια | μελάνι
Squid | avocado | broccolini | ink
Ψάρι | φινόκιο | πορτοκάλι | μπεαρνέζ
Fish | fennel | orange | béarnaise
Pre Dessert
Σοκολάτα | Chocolate
Cremeux μαύρης σοκολάτας | λευκή σοκολάτα | ελληνικός καφές
φουντούκι |μελιτζάνα | vinsanto | λάιμ
Bitter chocolate cremeux | white chocolate | Greek coffee
aubergine | vinsanto | lime
Γλύκισμα | Μignardise
Degustation menu 9 courses | 110 €
2022 Nikolou Winery, Botanic Brut Sparkling Retsina
Savvatiano | P.G.I. Attica, Greece
2023 Ēkhô Wines, White
Potamisi, Aidani, Karabraim | P.G.I. Aegean Sea, Naxos, Greece
2023 Kostaki Winery, DRY
Muscat Blanc | P.G.I. Aegean Sea, Samos, Greece
2024 Volacus Wines, Malagousia
Malagousia | P.G.I. Aegean Sea, Tinos, Greece
2023 Theros Wines Collectiva
Plyto, Thrapsathiri|P.G.I. Crete, Greece
2022 Rouvalis Winery, Lagorthi
Lagorthi| P.G.I. Slopes of Aigialeia, Greece
2016 Argyros Estate, Vinsanto First Release
Assyrtiko, Athiri, Aidani| P.D.O. Santorini, Greece
Wine Pairing 7 Glasses | 70 €
Πατέ ψαριού | amaretto | Armagnac | πορτοκάλι
Fish paté | amaretto | Armagnac | orange
Σούπα αγγουριού |γιαούρτι | αβοκάντο | ξινόμηλο | μέντα | αυγοτάραχο
Cucumber soup | yoghurt | avocado | mint | bottarga
Σεβίτσε μπαρμπούνι | καρότο | τζίντζερ |λεμόνι | χρένο
Red mullet ceviche | carrot | ginger| finger lime | horseradish
*Ταρτάρ γαρίδας Κοιλάδος | βασιλικό | ούζο | φέτα | χαβιάρι ossetra
*Red shrimp tartar | basil | ouzo | feta | ossetra caviar
Τσιπούρα | αρακάς | μελιτζάνα | ντομάτα | καρότο | προσούτο
Dorado | pea | aubergine | tomato | carrot | prosciutto
*Χτένια | φουντούκι | ροδάκινο | λωτός
*Scallops | hazelnut | peach | lotus
Καλαμάρι | αβοκάντο | μπροκολίνια |μελάνι
Squid | avocado | broccolini | ink
Ψάρι | φινόκιο | πορτοκάλι | μπεαρνέζ
Fish | fennel | orange | béarnaise
Pre Dessert
Σοκολάτα | Chocolate
Cremeux μαύρης σοκολάτας | λευκή σοκολάτα | ελληνικός καφές
φουντούκι | μελιτζάνα | vinsanto | λάιμ
Bitter chocolate cremeux | white chocolate | Greek coffee | aubergine | vinsanto | lime
Γλύκισμα | Μignardise
Degustation menu 11 courses | 130 €
2022 Nikolou Winery, Botanic Brut Sparkling Retsina
Savvatiano| P.G.I. Attica, Greece
2023 Ēkhô Wines, White
Potamisi, Aidani, Karabraim|P.G.I. Aegean Sea, Naxos, Greece
2023 Kostaki Winery, DRY
Muscat Blanc | P.G.I. Aegean Sea, Samos, Greece
*2019 Monemvasia Winery Tsimpidi, Kydonitsa Mature
Kydonitsa | P.G.I. Laconia, Greece
2024 Volacus Wines, Malagousia
Malagousia | P.G.I. Aegean Sea, Tinos, Greece
*2023 Venetsanos Winery, Nykteri
Assyrtiko, Athiri, Aidani | P.D.O. Santorini, Greece
2023 Theros Wines Collectiva
Plyto, Thrapsathiri | P.G.I. Crete, Greece
2022 Rouvalis Winery, Lagorthi
Lagorthi | P.G.I. Slopes of Aigialeia, Greece
22016 Argyros Estate, Vinsanto First Release
Assyrtiko, Athiri, Aidani | P.D.O. Santorini, Greece
Wine Pairing 9 Glasses | 90 €
-
Για πιθανά αλλεργιογόνα παρακαλώ να απευθύνεστε στο προσωπικό που σας εξυπηρετεί
For potential allergies kindly ίnform the staff
-
Το λάδι που χρησιμοποιούμε είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Extra virgin olive oil is used in all our menu dishes
-
Η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα HACCP
The company operates HACCP system
-
Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο
The consumer is not oblίged to pay if the notice of payment is not received
-
* Εκτός εποχής κατεψυγμένο
* Out of season frozen product
Our Know-How
EXPERTISE IN A BITE
Through their love for fish, seafood, local tastes and the finest Greek raw materials, Chef Lefteris Lazarou and his team have created a menu with dishes that exude ingenuity and are a true testament to Varoulko’s legacy. Starting with the implementation of elite techniques and the use of the freshest raw materials, the result cannot be anything less than effortless tastiness.