MENU
The Greek Sense Of Taste Creating At Its Highest Form
Chef Lefteris Lazarou and his team have curated a menu of signature Varoulko dishes using the finest raw materials. Each of them brings uniquely a medley of tastes and textures in perfect harmony to create a culinary experience that awakens all the senses. It’s art that you can taste.
Redefining Seafood As We Know It
Get a first taste of the Varoulko gastronomic identity by exploring our menu.
ΣουπΕΣ | SoupS
-
Ψαρόσουπα, φρέσκια ντομάτα, ζωμό από πετρόψαρα, σφυρίδα 18€
Fish soup, fresh tomato, stonefish broth, white grouper
-
Σούπα σπαράγγι, φασκόμηλο, αυγοτάραχο 19€
Asparagus soup, sage, bottarga
Σαλατεσ | SALADS
-
Ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κάπαρη, κρίταμο, πιπεριές, μους φέτας , χαρούπι 19€
Greek salad , cherry tomatoes, capers, rock samphire, bell peppers, feta mousse, carob rusk
-
Αρωματική πράσινη σαλάτα, μαριναρισμένο μαγιάτικο, λουίζα, μαραθόριζα 22€
Aromatic green salad, marinated amberjack, verbena, fennel
ΟΡΕΚΤΙΚΑ | STARTERS
-
Στρείδια, ακτινίδιο, κρέμα από μύδια 22€
Oysters, kiwi, mussels cream
-
Καρπάτσιο λαυράκι, περγαμόντο, μοσχολέμονο, κουμκουάτ, πιπεριά Φλωρίνης 18€
Sea bass carpaccio, bergamot, lime, kumquat, red Florina pepper
-
Σεβίτσε γαρίδα Κοιλάδος, σαγκουίνι, ρόδι, πιπερόριζα 24€
Red shrimp ceviche, blood orange, pomegranate, ginger
-
Μπλε καβούρι, πιπερόριζα, πίκλα καρότο, labneh, χαβιάρι Ossetra, μπισκότο από σουσάμι-μάραθο 22€
Blue crab, ginger, carrot pickle, labneh, Ossetra caviar, sesame-fennel sable
-
Τόνος, ψητό λάχανο, νεροκάρδαμο, χαρουπόμελο, βοτανική σάλτσα χλωροφύλλης 22€
Tuna, grilled cabbage, watercress, carob syrop, herbal chlorophyll sauce
-
Χτένια σοτέ, κρούστα πεκάν, αχλάδι, πόμελο, τοπιναμπούρ, αρμπαρόριζα 24€
Sautéed scallops, pecan crust, pear, pomelo, topinambur, geranium (Mαύρη τρούφα | black truffle +12,00 €)
-
Φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, μους μελιτζάνας, πουρέ αρακά, μαρμελάδα ντομάτα, καρότο, προσούτο 21€
Dorado fillets on thin slices of sourdough bread, aubergine mousse, pea purée tomato jam, carrot, prosciutto
-
Μπιφτέκι σφυρίδας, κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης, βασιλικός 19€
Grouper fish patty, Florina pepper cream, basil
-
Καλαμάρι* με pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί ντομάτας, παρμεζάνα 22€
Squid*, pesto Genovese on a potato nest, tomato confit, parmesan cheese
-
Καλαμάρι ψητό, αβοκάντο, μπροκολίνια, μελάνι 24€
Squid on the grill, avocado, broccolini, ink
ΚΥΡΙΩς ΠΙΑΤΑ | Main DISHES
-
Κριθαράκι με γαρίδες*, γλυκό κρασί Λήμνου, μπούκοβο, παρμεζάνα 32€
Orzo, shrimp*, Limnos sweet wine, crushed red chilli peppers, parmesan cheese
-
Ταλιατέλες, κιμάς γαρίδας, σφυρίδα, εστραγκόν, βασιλικός 34€
Tagliatelle, minced shrimp, grouper, tarragon, basil
-
Ριζότο με σουπιά (μπορείτε να το ζητήσετε με το μελάνι της) 29€
Cuttlefish risotto (also served with its ink)
-
Φιλέτο ψαριού (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), σπαράγγια, αγκινάρες, κρέμα πατάτας, πίκλα σπαράγγι, πιπεριά Φλωρίνης, άνηθος 38€
Fish fillet (depending on the catch of the day), asparagus, artichokes, potato cream, pickled asparagus, red Florina pepper, dill
-
Φιλέτο ψαριού, (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), παντζάρι, αμπελοφάσουλα, σμέουρα, μαύρο σκόρδο, σουσάμι, φυστίκι Αιγίνης 38€
Fish fillet (depending on the catch of the day), beetroot, green beans, framboise, black garlic, sesame, Aegina pistachio
-
Φιλέτο ψαριού (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), υφές σελινόριζας, beurre blanc καφέ-μοσχολέμονο 38€
Fish fillet (depending on the catch of the day), celeriac textures,coffee-lime scented beurre blanc (Mαύρη τρούφα | black truffle +12,00 €)
-
Ψάρια ψητά, χόρτα εποχής 115€ /kg
Grilled fish, seasonal greens
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ | VEGETERIAN MENU
-
Σούπα σπαράγγι, φασκόμηλο 14€
Asparagus soup, sage
-
Αρωματική πράσινη σαλάτα, ντοματίνια, μαραθόριζα 17€
Aromatic green salad, cherry tomatoes, fennel
-
Καρπάτσιο κολοκύθι, ψητός ανθότυρος, κουκουνάρι 16€
Zucchini carpaccio, roasted anthotyros cheese, pine nuts
-
Μικρές ρίζες λαχανικών, λεμονόχορτο, κάστανο 17€
Baby vegetable roots, lemongrass, chestnut
-
Πλιγούρι, παντζάρι, άγρια μανιτάρια, μαύρο σκόρδο, μοσχολέμονο 20€
Bulgur, beetroot, wild mushrooms, black garlic, lime
-
Ριζότο με άγρια αγκινάρα, μαύρη τρούφα 24€
Risotto with artichoke, black truffle
-
Ψωμί / άτομο 4,00€
Bread per person
-
Εμφιαλωμένο νερό 1lt 4,50€
Mineral water 1It
ΓΛΥΚΑ | DESSERTS
-
Lemon pie 14€
Mousseline τζίντζερ, κρέμα λεμόνι, μπισκότο αμυγδάλου, παγωτό τόνκα-πιπέρι
-
Mousseline ginger, lemon cream, almond biscuit, tonka-pepper ice cream
-
Μπουγάτσα | Bougatsa 15€
Μους μπουγάτσας, cremeux σοκολάτας γάλακτος, καραμελωμένο φύλλο Βηρυτού, κανέλα, σορμπέ πορτοκάλι-κάρδαμο
-
Bougatsa mousse, milk chocolate cremeux, caramelized phyllo pastry, cinnamon, orange-cardamom sorbet
-
Σοκολάτα | Chocolate 15€
Cremeux μαύρης σοκολάτας, λευκή σοκολάτα με ελληνικό καφέ, namelaka φουντούκι,gel καπνιστής μελιτζάνας, vinsanto, σορμπέ λάιμ
-
Bitter chocolate cremeux, white chocolate with greek coffee, hazelnut namelaka, smoked aubergine gel, vinsanto, lime sorbet
-
Ροδάκινο | Peach 15€
Μους λευκής σοκολάτας-χαμομήλι, κομποτέ ροδάκινο, κρέμα μάραθου, μέλι, μπισκότο βρώμης, σορμπέ ροδάκινο
-
White chocolate mousse-chamomile, peach compote, fennel cream, honey, oat biscuit, peach sorbet
-
Ποικιλία sorbet | Sorbet variety 12€
-
Ποικιλία παγωτά | Ice cream variety 12€
Pastry chef Theodoros Moisidis
MENOY ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ | Degustation Menu
-
Στρείδι|ακτινίδιο|κρέμα από μύδια
Oyster | kiwi | mussel sauce
-
Σεβίτσε γαρίδα Κοιλάδος | σαγκουίνι | ρόδι | πιπερόριζα
Red shrimp ceviche | blood orange | pomegranate | ginger
-
Μπλε καβούρι | καρότο | πιπερόριζα | labneh | σουσάμι
Blue crab | carrot | ginger | labneh | sesame
-
Σούπα σπαράγγι | φασκόμηλο | αυγοτάραχο
Asparagus soup | sage | bottarga
-
Tόνος | λάχανο | χαρουπόμελο | χλωροφύλλη | νεροκάρδαμο
Tuna | cabbage | carob syrup | chlorophyll | watercress
-
Τσιπούρα | μελιτζάνα | αρακάς | ντομάτα | καρότο | προσούτο
Dorado | aubergine | pea | tomato | carrot | prosciutto
-
Χτένια | πεκάν | αχλάδι | πόμελο | τοπιναμπούρ
Scallops | pecan | pear | pomelo | topinambur
-
Καλαμάρι | αβοκάντο | μπροκολίνια | μελάνι
Squid | avocado | broccolini | ink
-
Φιλέτο ψαριού | σελινόριζα | beurre blanc καφέ- μοσχολέμονο
Fish fillet | celeriac | coffee-lime scented beurre blanc
Pre-dessert
Αχλάδι | Pear
Κρέμα γλυκάνισου | κόκκινο πιπέρι | αχλάδι σε Moscato D’Asti | τσάι | μπισκότο κανέλας | παγωτό χαλβά
Anise cream | red pepper | pear in Moscato D’Asti | tea | cinnamon biscuit | halva ice cream
Mignardise
135€
-
Για πιθανά αλλεργιογόνα παρακαλώ να απευθύνεστε στο προσωπικό που σας εξυπηρετεί
For potential allergies kindly ίnform the staff
-
Το λάδι που χρησιμοποιούμε είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Extra virgin olive oil is used in all our menu dishes
-
Η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα HACCP
The company operates HACCP system
-
Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο
The consumer is not oblίged to pay if the notice of payment is not received
-
* Εκτός εποχής κατεψυγμένο
* Out of season frozen product
Our Know-How
EXPERTISE IN A BITE
Through their love for fish, seafood, local tastes and the finest Greek raw materials, Chef Lefteris Lazarou and his team have created a menu with dishes that exude ingenuity and are a true testament to Varoulko’s legacy. Starting with the implementation of elite techniques and the use of the freshest raw materials, the result cannot be anything less than effortless tastiness.