MENU
The Greek Sense Of Taste Creating At Its Highest Form
Chef Lefteris Lazarou and his team have curated a menu of signature Varoulko dishes using the finest raw materials. Each of them brings uniquely a medley of tastes and textures in perfect harmony to create a culinary experience that awakens all the senses. It’s art that you can taste.
Redefining Seafood As We Know It
Get a first taste of the Varoulko gastronomic identity by exploring our menu.
Σουπα | Soup |
-
Ψαρόσουπα με φρέσκια τομάτα, σφυρίδα, ζωμό από πετρόψαρα 16€
Fish soup, fresh tomato, grouper, stonefish broth
-
Γκασπάτσο, τομάτα, φράουλα, ταρτάρ καραβίδας, βασιλικό 18€
Gazpacho, tomato, strawberry, crayfish tartar, basil
Σαλατεσ | SALADS |
-
Ελληνική σαλάτα με τοματίνια, κάπαρη, κρίταμο, πιπεριά Φλωρίνης, μους φέτας , χαρουποπαξίμαδο 19€
Greek salad , cherry tomatoes, capers, rock samphire, red Florina pepper, feta mousse, carob rusk
-
Mαύρη κινόα, ψητές γαρίδες, μάνγκο, ρόδι, μαγιονέζα με τρούφα-espesso 21€
Black quinoa, grilled shrimps, mango, pomegranate, espresso-truffle mayonnaise
-
Μελιτζάνα, μπροκολίνια, σπαράγγια, καπνιστό χέλι, χλωρό ανθότυρο, φυστίκι Αιγίνης 15€
Eggplant, broccolini, asparagus, smoked eel, fresh cream cheese, pistachio
ΟΡΕΚΤΙΚΑ | STARTERS |
ΠΡΩΤΑ ΠΙΑΤΑ | FIRST DISHES |
-
Στρείδια ωμά ή σεβίτσε (λάιμ,πιπεριά Φλωρίνης, σχοινόπρασο) 8€
Raw oysters or ceviche (lime, red Florina pepper, chives)
-
Μαριναρισμένο καρπάτσιο λαυράκι, εσπεριδοειδή, σχοινόπρασο, φύκια wakame 17€
Marinated sea bass carpaccio, citrus, chives, wakame seaweeds
-
Καρπάτσιο χταπόδι, καπνιστή φάβα, τσάτνει κάπαρης, πιπεριές, ελιά, μαύρο σκόρδο 18€
Octapus carpaccio, smoked fava beans, caper chutney, peppers, olives, black garlic
-
Σεβίτσε μπαρμπούνι, φινόκιο, εσπεριδοειδή, κρόκος Κοζάνης 22€
Red mullet ceviche, fennel, citrus, red saffron
-
Ταρτάρ γαρίδα Κοιλάδος, εσπεριδοειδή, νερό καρπούζι, σορμπέ νεκταρίνι 22€
Red shrimp tartar, citrus, watermelon water, nectarine sorbet
-
Καβούρι, κρέμα αβοκάντο-μπρόκολο, αγγούρι, αυγά ossetra 20€
Crabmeat, avocado-broccoli cream, cucumber, ossetra caviar
-
Χτένια σοτέ, κρούστα τσορίθο, πίκλα μάνγκο, νερό τομάτας 22€
Sautéed scallops, chorizo crust, mango pickle, tomato water
-
Μύδια αχνιστά, ακτινίδιο, αλμύρα, αφρό λουίζας 18€
Steamed mussels, kiwi, greens, lemon verbena foam
-
Φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, μους μελιτζάνας, πουρέ αρακά, μαρμελάδα τομάτα, καρότο, προσούτο 19€
Dorado fillet on thin slices of sourdough bread, eggplant mousse,pea puree, tomato jam, carrot, prosciutto
-
Μπιφτέκι σφυρίδας με κρέμα πιπεριά Φλωρίνης, βασιλικό 19€
Fish patty (grouper), Florina pepper cream, basil
-
Καλαμάρι* με pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί τομάτας, παρμεζάνα 21€
Squid* pesto Genovese, potato nest, tomato confit, parmesan cheese
-
Καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας, κρέμα από λαγόχορτα, ψητό μπροκολίνι, τζέλ ούζου 22€
Squid on the grill, salsify cream, roasted brocollini, ouzo gel
-
Λαχανοντολμάς, γαρίδα, αφρό αυγολέμονο, κουρκουμά, βασιλικό 17€
Cabbage leaf, shrimp, egg-lemon sauce, turmeric, basil
ΚΥΡΙΩς ΠΙΑΤΑ | Main DISHES |
-
Κριθαράκι με γαρίδες*, γλυκό κρασί Λήμνου, μπούκοβο, παρμεζάνα 29€
Orzo, shrimps*, Limnos sweet wine, dried hot red pepper flakes (boukovo), parmesan cheese
-
Ροφομακαρονάδα, κιμά γαρίδας, τοματίνια φούρνου 32€
Linguini grouper, minced shrimp, cherry tomatoes
-
Ριζότο με σουπιά (μπορείτε να το ζητήσετε με το μελάνι της) 27€
Cuttlefish risotto (Also served on its ink)
-
Παστίτσιο, κιμά γαρίδας, ψητές γαρίδες, τομάτα κονφί, μπροκολίνια 28€
"Pastitsio", minced shrimp, grilled shrimps, tomato confit, broccolini
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), υφές παστινάκι, λεμόνι, σάλτσα beurre blanc 38€
Fish fillet (depending on the catch of the day), parnsnip textures, lemon, beurre blanc sauce
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), κρέμα καπνιστής πανσέτας, μελάνι σουπιάς, πατάτα ντοφινουάζ, πιπεριές, πατζάρι 38€
Fish fillet (depending on the catch of the day), smoked pancetta cream, cuttlefish ink, dauphinoise potato, peppers, beetroot
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), μαρμελάδα σαλάμι Λευκάδος, σελινόριζα, ξινόμηλο 38€
Fish fillet (depending on the catch of the day), salami jam, celeriac, green apple
-
Ψάρια ψητά, χόρτα εποχής (τιμή ανά κιλό) 95€
Grilled fish, seasonal greens (price per kg)
-
Ψωμί / άτομο 3,8€
Bread per person
-
Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 4,20€
Mineral water Theoni 1It
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ | VEGETERIAN MENU |
-
Γκασπάτσο, τομάτα, φράουλα, λαχανικά, βασιλικός 14€
Gazpacho, tomato, strawberry, vegetables, basil
-
Σαλάτα με μαύρη κινόα, μάνγκο, μαγιονέζα με τρούφα-espresso 17€
Black quinoa salad, mango, truffle-espresso mayonnaise
-
Μελιτζάνα, μπροκολίνια, σπαράγγια, χλωρό ανθότυρο, φυστίκι Αιγίνης 13€
Eggplant, broccolini, asparagus, fresh cream cheese, pistachio
-
Ψητά μπροκολίνια, κρέμα λαγόχορτo, καπνιστό σουσάμι 17€
Roasted broccolini, salsify cream, smoked sesame
-
Ριζότο με άγρια αγκινάρα, μαύρη τρούφα 20€
Risotto with artichoke, black truffle
-
Γκιόζα με λαχανικά, κρέμα αρακά 18€
Gyoza with vegetables, pea cream
-
Ψωμί / άτομο 3,8€
Bread per person
-
Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 4,20€
Mineral water Theoni 1It
ΓΛΥΚΑ | DESSERTS |
-
Ροδάκινο | Peach 14€
Μους λουίζας, κομποτέ ροδάκινο, βατόμουρο, μουστάρδα, παγωτό αμύγδαλο
-
Lemon verbena mousse, peach compote , raspberry, mustard, almond ice cream
-
Lemon pie 14€
Mousseline ginger, κρέμα λεμόνι, μπισκότο αμύγδαλο, παγωτό τόνκα-πιπέρι
-
Mousseline ginger, lemon cream, almond biscuit, tonka-pepper ice cream
-
Σοκολάτα | Chocolate 15€
Cremeux bitter σοκολάτας (72%), namelaka bourbon, παντεσπάνι κακάο, σορμπέ κεράσι
-
Bitter chocolate cremeux (72%), bourbon namelaka, cacao biscuit, cherry sorbet
-
Βερίκοκο | Apricot 14€
Cremeux φυστίκι Αιγίνης, βερίκοκο, μούσλι, σορμπέ βερίκοκο
-
Pistachio cremeux, apricot, muesli, apricot sorbet
-
Ποικιλία sorbet 12€
Sorbet variety
-
Ποικιλία παγωτά 12€
Ice cream variety
MENU DEGUSTATION
-
Καλωσόρισμα
Amuse bouche
-
Γκασπάτσο | φράουλα | ταρτάρ καραβίδας | βασιλικό
Gazpacho | strawberry | crayfish tartar | basil
-
Καβούρι | αβοκάντο | μπρόκολο | αγγούρι | ossetra χαβιάρι
Crabmeat | avocado | broccoli | cucumber | οssetra caviar
-
**Ταρτάρ γαρίδα Κοιλάδος | εσπεριδοειδή | καρπούζι | νεκταρίνι
Red shrimp tartar| citrus | watermelon | nectarine
-
Χτένια | τσορίθο | μάνγκο | τομάτα
Scallops | chorizo | mango | tomato
-
Σουπιά | λαχανικά | σταφίδα | κουκουνάρι | φέτα
Cuttlefish | vegetables | raisin | pine nut | feta
-
Τσιπούρα | μελιτζάνα | αρακά | τομάτα | καρότο | προσούτο
Dorado | eggplant | pea | tomato| carrot | prosciutto
-
**Τόνος | φύλλο κρούστας | σίσο | φύκια | σόγια - λάιμ
Tuna | filo pastry | shiso | seaweed | soy - lime
-
Ψάρι | σαλάμι | σελινόριζα | ξινόμηλο | εστραγκόν
Fish | salami | celeriac | green apple| tarragon
* * *
Degustation menu 10 courses | €125
**12 courses | € 145
VAT is included
-
Καλωσόρισμα
Welcome
-
2022 Dona Silvina Malbec Fresh
Bodega Krontiras | Malbec | Mendoza, Argentina
-
2022 Ladoix
Domaine Cachat - Ocquidant | Chardonnay | A.C. Ladoix, France
-
** 2022 Pounamu
Pounamu Winery | Sauvignon Blanc | Marlborough, New Zealand
-
2022 Earth & Sky
Thymiopoulos Vineyards | Xinomavro | P.D.O. Naoussa, Greece
-
2021 Limniona
Domaine Zafeirakis | Limniona | P.G.I. Tyrnavos, Greece
-
2023 Seiradi Cuvée Topos
Paros Farming Community | Monemvasia | P.D.O. Paros, Greece
-
** 2021 Cloudline
Domaine Drouhin | Pinot Noir | Oregon, U.S.A.
-
2022 Pyritis Mega Cuvée
Artemis Karamolegos Winery | Assyrtiko | P.D.O. Santorini, Greece
-
2022 Muscat of Lemnos Grand Cru
Hatzigeorgiou Estate | Muscat of Lemnos | P.D.O. Lemnos
* * *
Wine pairing 8 glasses | € 85
** 10 glasses | € 95
VAT is included
Our Know-How
EXPERTISE IN A BITE
Through their love for fish, seafood, local tastes and the finest Greek raw materials, Chef Lefteris Lazarou and his team have created a menu with dishes that exude ingenuity and are a true testament to Varoulko’s legacy. Starting with the implementation of elite techniques and the use of the freshest raw materials, the result cannot be anything less than effortless tastiness.