MENU

The Greek Sense Of Taste Creating At Its Highest Form

Chef Lefteris Lazarou and his team have curated a menu of signature Varoulko dishes using the finest raw materials. Each of them brings uniquely a medley of tastes and textures in perfect harmony to create a culinary experience that awakens all the senses. It’s art that you can taste.

Redefining Seafood As We Know It

Get a first taste of the Varoulko gastronomic identity by exploring our menu.

Σουπα | Soup |

  • Ψαρόσουπα με φρέσκια τομάτα, σφυρίδα, ζωμό από πετρόψαρα 16€

    Fish soup, fresh tomato, grouper, stonefish broth

  • Κολοκυθόσουπα, καπνιστό χέλι, εσαλότ, μυρωδικά 18€

    Pumpkin soup, smoked eel, shallot, herbs

Σαλατεσ | SALADS |

  • Ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κάπαρη, κρίταμο, πιπεριά Φλωρίνης, μους φέτας, χαρουποπαξίμαδο 19€

    Greek salad , cherry tomatoes, capers, rock samphire, red Florina pepper, feta mousse, carob rusk

  • Κινόα, ψητές γαρίδες, μάνγκο, ρόδι, μαγιονέζα με τρούφα-espesso 21€

    Quinoa, grilled shrimps, mango, pomegranate, espresso-truffle mayonnaise

ΟΡΕΚΤΙΚΑ | STARTERS |

ΠΡΩΤΑ ΠΙΑΤΑ | FIRST DISHES |

  • Στρείδια ωμά 8€

    Raw oysters

  • Μαριναρισμένο καρπάτσιο λαυράκι, εσπεριδοειδή, φύκια wakame 17€

    Marinated sea bass carpaccio, citrus, wakame seaweeds

  • Καρπάτσιο χταπόδι, καπνιστή φάβα, τσάτνει κάπαρης, πιπεριές, ελιά, μαύρο σκόρδο 18€

    Octapus carpaccio, smoked fava beans, caper chutney, peppers, olives, black garlic

  • Ταρτάρ γαρίδα Κοιλάδος, εσπεριδοειδή, λεμονόχορτο, βασιλικό, μανταρίνι 22€

    Red shrimp tartar, citrus, lemongrass, basil, tangarine

  • Καβούρι, ξινόμηλο, άνηθος, πίκλα τζίντζερ, χαβιάρι ossetra 20€

    Crabmeat, green apple, dill, ginger pickle, ossetra caviar

  • Χτένια σοτέ, κρεμμύδι, λαχανίδα, σάλτσα αμυγδάλου- κάρυ 22€

    Sautéed scallops, onion, kale, almond-curry sauce

  • Φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, μους μελιτζάνας, πουρέ αρακά, μαρμελάδα ντομάτα, καρότο, προσούτο 19€

    Dorado fillet on thin slices of sourdough bread, eggplant mousse, pea puree, tomato jam, carrot, prosciutto

  • Μπιφτέκι σφυρίδας με κρέμα πιπεριά Φλωρίνης, βασιλικό 19€

    Fish patty (grouper), Florina pepper cream, basil

  • Καλαμάρι* με pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί τομάτας, παρμεζάνα 21€

    Squid* pesto Genovese, potato nest, tomato confit, parmesan cheese

  • Καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας, κρέμα από λαγόχορτα, ψητό μπροκολίνι, τζέλ ούζου 22€

    Squid on the grill, salsify cream, roasted brocollini, ouzo gel

  • Ντολμάς θαλασσινών, λάπαθα, σάλτσα γαρίδας, λεμόνι 19€

    ''Dolmas", stuffed sorrel leaves with seafood, shrimp bisque, lemon

ΚΥΡΙΩς ΠΙΑΤΑ | Main DISHES |

  • Κριθαράκι με γαρίδες*, γλυκό κρασί Λήμνου, μπούκοβο, παρμεζάνα 29€

    Orzo, shrimps*, Limnos sweet wine, dried hot red pepper flakes (boukovo), parmesan cheese

  • Ροφομακαρονάδα, κιμά γαρίδας, ντοματίνια φούρνου 32€

    Linguini grouper, minced shrimp, cherry tomatoes

  • Ριζότο με σουπιά (μπορείτε να το ζητήσετε με το μελάνι της) 27€

    Cuttlefish risotto (Also served on its ink)

  • Μπαρμπούνι σοτέ, υφές κουνουπιδιού, τζέλ καρότο 36€

    Red mullet, cauliflower textures, carrot gel

  • Ψωμί / άτομο 3,8€

    Bread per person

  • Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 4,20€

    Mineral water Theoni 1It

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ | VEGETERIAN MENU |

  • Κολοκυθόσουπα, εσαλότ, μυρωδικά 14€

    Pumpkin soup, shallot, herbs

  • Σαλάτα με μαύρη κινόα, μάνγκο, μαγιονέζα με τρούφα-espresso 17€

    Black quinoa salad, mango, truffle-espresso mayonnaise

  • Ντολμάς, λάπαθα, ραγού λαχανικών, τομάτα 13€

    "Dolmas", sorrel leaves stuffed with vegetables, tomato

  • Ψητά μπροκολίνια, κρέμα λαγόχορτo, καπνιστό σουσάμι 17€

    Roasted broccolini, salsify cream, smoked sesame

  • Ραγού μανιταριών, πλιγούρι, φουντούκι, τρούφα 18€

    Mashroom ragu, bulgur wheat, hazelnut, truffle

  • Ριζότο με άγρια αγκινάρα, μαύρη τρούφα 20€

    Risotto with artichoke, black truffle

  • Ψωμί / άτομο 3,8€

    Bread per person

  • Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 4,20€

    Mineral water Theoni 1It

ΓΛΥΚΑ | DESSERTS |

  • Lemon pie 14€

    Mousseline ginger Κρέμα λεμόνι, μπισκότο αμύγδαλο, παγωτό τόνκα-πιπέρι

  • Mousseline ginger, lemon cream, almond biscuit, tonka-pepper ice cream

  • Κουκουνάρι | Pine Cone 15€

    Μους σοκολάτας 65%, κομποτέ κόκκινα φρούτα, cremeux σοκολάτας 66% με ταχίνι, χαρούπι, crème brulée πορτοκάλι

  • Chocolate mousse 65%, red fruits compote, chocolate cremeux 66% with tahini, carob, orange crème brulée

  • Αχλάδι | Pear 14€

    Πανακότα gianduja, αχλάδι ποσέ, ρούμι, λεμονόχορτο, μπισκότο δημητριακών, παγωτό κάστανο

  • Gianduja panna cotta, poached pear, rum, lemongrass, cereal biscuit, chestnut ice cream

  • "Λαχανοντολμάς" | "Cabbage roll" 14€

    Μους ρυζόγαλο με λευκή σοκολάτα, λάχανο, άνηθος, πράσινο μήλο, σορμπέ λίτσι

  • Rice pudding mousse with white chocolate, cabbage, dill, green apple, lychee sorbet

  • Ποικιλία sorbet | Sorbet variety 12€
  • Ποικιλία παγωτά | Ice cream variety 12€

 

Pastry chef Θεόδωρος Μωυσίδης

  • Για πιθανά αλλεργιογόνα παρακαλώ να απευθύνεστε στο προσωπικό που σας εξυπηρετεί

    For potential allergies kindly ίnform the staff

  • Το λάδι που χρησιμοποιούμε είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

    Extra virgin olive oil is used in all our menu dishes

  • Η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα HACCP

    The company operates HACCP system

  • Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο

    The consumer is not oblίged to pay if the notice of payment is not received

  • * Εκτός εποχής κατεψυγμένο

    * Out of season frozen product

Our Know-How

EXPERTISE IN A BITE

Through their love for fish, seafood, local tastes and the finest Greek raw materials, Chef Lefteris Lazarou and his team have created a menu with dishes that exude ingenuity and are a true testament to Varoulko’s legacy. Starting with the implementation of elite techniques and the use of the freshest raw materials, the result cannot be anything less than effortless tastiness.