MENU
The Greek Sense Of Taste Creating At Its Highest Form
Chef Lefteris Lazarou and his team have curated a menu of signature Varoulko dishes using the finest raw materials. Each of them brings uniquely a medley of tastes and textures in perfect harmony to create a culinary experience that awakens all the senses. It’s art that you can taste.
Redefining Seafood As We Know It
Get a first taste of the Varoulko gastronomic identity by exploring our menu.
Σουπα | Soup |
-
Ψαρόσουπα με φρέσκια τομάτα, σφυρίδα, ζωμό από πετρόψαρα 16€
Fish soup, fresh tomato, grouper, stonefish broth
-
Τοπιναμπούρ, γαρίδα κοιλάδος, καπνιστό σουσάμι, λάδι καραβίδας 18€
Topinambur, red shrimp, smoked sesame, crayfish oil
Σαλατεσ | SALADS |
-
Ελληνική σαλάτα με τοματίνια, κάπαρη, κρίταμο, πιπεριά Φλωρίνης, μους φέτας 17€
Greek salad , cherry tomatoes, capers, rock samphire, red Florina pepper, feta mousse
-
Σαλάτα με μαύρη κινόα, ψητές γαρίδες, μάνγκο, ρόδι, μαγιονέζα με τρούφα 19€
Black quinoa salad, grilled shrimps, mango, pomegranate, truffle mayonnaise
-
Μελιτζάνα με καπνιστό χέλι, χλωρό ανθότυρο, κύμινο, φυστίκι Αιγίνης, χουρμά 19€
Eggplant with smoked eel, fresh cream cheese, cumin, pistachio, dates
ΟΡΕΚΤΙΚΑ | STARTERS |
ΠΡΩΤΑ ΠΙΑΤΑ | FIRST DISHES |
-
Στρείδια ωμά (τεμ.) 7€
Raw oysters (piece)
-
Μαριναρισμένο καρπάτσιο λαυράκι , πλιγούρι, εσπεριδοειδή, τζελ πόνζου, αυγά σολομού 17€
Marinated sea bass carpaccio, bulgur wheat, citrus, ponzu gel, salmon eggs
-
Καρπάτσιο χταπόδι, καπνιστή φάβα, τσάτνει κάπαρης, πιπεριές, ελιά, μαύρο σκόρδο 18€
Octapus carpaccio, smoked fava beans, caper chutney, peppers, olives, black garlic
-
Καρπάτσιο τόνου, μαύρο σκόρδο, λεμόνι, αφυδατωμένο καλαμπόκι, πίκλα κρεμμύδι 18€
Tuna carpaccio, black garlic, lemon, dehydrated corn, ionion pickle
-
Παλαμίδα, σάλτσα δυόσμου, μάνγκο, ανανά, τζελ yuzu 19€
Bonito tuna, spearmint, mango, pineapple sauce, yuzu gel
-
Μαριναρισμένη γαρίδα κοιλάδος, κρέμα μπρόκολου-δυόσμου, λεμόνι, πούδρα τόνου, κάσιους, κρεμμύδι, αφυδατωμένο αρακά 19€
Marinated red shrimp, broccoli- spearmint cream, lemon, tuna powder, cashews, onion, dehydrated pea
-
Καβούρι, κρέμα αβοκάντο-μπρόκολο, αγγούρι, αυγά ρέγγας 19€
Crabmeat, avocado-broccoli cream, cucumber, herring eggs
-
Χτένια σοτέ, κρούστα τσορίθο, πίκλα μάνγκο, νερό ντομάτας 21€
Sautéed scallops,chorizo crust, mango pickle, tomato water
-
Κυδώνια αχνιστά, γλυκό κρασί Λήμνου, κουμκουάτ, tagliolini Cipriani 22€
Steamed clams, Limnos sweet wine, kumquat, tagliolini Cipriani
-
Μύδια αχνιστά, ποσέ αχλάδι σε μπύρα, σαλικόρνια, αγκινάρες 18€
Steamed mussels, poached pear in beer, salicornia, artichokes
-
Ψητή σουπιά με λαχανικά, σταφίδα μαύρη, κουκουνάρι, μους φέτας 22€
Grilled cuttlefish with vegetables, black raisins, pine nuts, feta mousse
-
Φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, μους καπνιστής μελιτζάνας, πουρέ αρακά, μαρμελάδα ντομάτα, καρότο 19€
Dorado fillet on thin slices of sourdough bread, smoked eggplant mousse,pea puree, tomato, carrot jam
-
Μπιφτέκι σφυρίδας με κρέμα πιπεριά Φλωρίνης, βασιλικό 19€
Fish patty (grouper), Florina pepper cream, basil
-
Καλαμάρι* με pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί ντομάτας, παρμεζάνα 21€
Squid* pesto Genovese, potato nest, tomato confit, parmesan cheese
-
Καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας, κρέμα από λαγόχορτα, ψητό μπροκολίνι, τζελ ούζου 22€
Squid on the grill, salsify cream, roasted broccolini, ouzo gel
-
Γαρίδες ελληνικής αλιείας, κρασί, σκόρδο, μαϊντανό 25€
Shrimps on wine sauce, garlic, parsley
ΚΥΡΙΩς ΠΙΑΤΑ | Main DISHES |
-
Κριθαράκι με γαρίδες*, γλυκό κρασί Λήμνου, μπούκοβο, παρμεζάνα 27€
Orzo, shrimps*, Limnos sweet wine, dried hot red pepper flakes (boukovo), parmesan cheese
-
Ροφομακαρονάδα, κιμά γαρίδας, τοματίνια φούρνου 29€
Linguini grouper, minced shrimp, cherry tomatoes
-
Ριζότο με σουπιά (μπορείτε να το ζητήσετε με το μελάνι της) 26€
Cuttlefish risotto (Also served on its ink)
-
Ραβιόλι με καβούρι, ψητές γαρίδες, αγκινάρες, κρέμα αρακά, τσιμιτσούρ 27€
Ravioli with crabmeat, grilled shrimps, artichokes, chimichurri
-
Μπαρμπούνι σοτέ, καπνιστή σελινόριζα, σαλικόρνια, ούζο, μαρμελάδα λευκού σκόρδου 32€
Sautéed red mullet, smoked celeriac, salicornia, ouzo, white garlic jam
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), φύκια nori, υφές από παστινάκι, στρείδι, λεμόνι 36€
Fish fillet, (depending on the catch of the day), nori seaweed, parsnip root, oyster, lemon
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), κρέμα καπνιστής πανσέτας, πατάτα ντοφινουάζ με μανιτάρι, μελάνι σουπιάς 36€
Fish fillet, (depending on the catch of the day), smoked pancetta cream, dauphinoise potato with mashroom, cuttlefish ink
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), κρέμα τσορίθο, λαγόχορτα, αφρό πράσινο μήλο 36€
Fish fillet, (depending on the catch of the day), chorizo cream, salsify, green apple foam
-
Αστακός , κρέμα σελινόριζας, άγρια μανιτάρια, αγκινάρες, σιναπόσπορος, αυγά βασιλικής πέστροφας 40€
Lobster, celery cream, wild mushrooms, artichokes, mustard seed, king trout eggs
-
Ψάρια ψητά (τιμή ανά κιλό) 90€
Grilled fish (price per kg)
-
Ψωμί / άτομο 4€
Bread per person
-
Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 3.90€
Mineral water Theoni 1It
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ | VEGETERIAN MENU |
-
Σούπα τοπιναμπούρ, λαχανικά 12€
Topinambur soup, vegetables
-
Σαλάτα με μαύρη κινόα, μάνγκο, μαγιονέζα με τρούφα 15€
Black quinoa salad, mango, truffle mayonnaise
-
Μελιτζάνα, χλωρό ανθότυρο, κύμινο, φυστίκι Αιγίνης, χουρμά 15€
Eggplant, fresh cream cheese, cumin, pistachio, dates
-
Ψητά μπροκολίνια, κρέμα λαγόχορτo, καπνιστό σουσάμι 15€
Roasted broccolini, salsify cream, smoked sesame
-
Ριζότο με άγρια αγκινάρα Τήνου, μαύρη τρούφα 18€
Risotto with artichoke from Tinos, black truffle
-
Γκιόζα με λαχανικά, κρέμα αρακά 16€
Gyoza with vegetables, pea cream
-
Ψωμί / άτομο 4€
Bread per person
-
Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 3.90€
Mineral water Theoni 1It
ΓΛΥΚΑ | DESSERTS |
-
Baba 14€
Μους κάστανο, τίλιο, μαρμελάδα μανταρίνι - μαστίχα, σορμπέ αχλάδι
-
Chestnut mousse, lime tree, tangerine - mastiha jam, pear sorbet
-
Lemon pie 12€
Mousseline ginger, κρέμα λεμόνι, μπισκότο αμύγδαλο, παγωτό τόνκα-πιπέρι
-
Mousseline ginger, lemon cream, almond biscuit, tonka-pepper ice cream
-
Μανιτάρι | Mushroom 14€
Μους σοκολάτας 41%, cremeux σοκολάτας 65%, mousseline porcini, μπισκότο φουντούκι, παγωτό ελληνικού καφέ
-
Chocolate mousse 41%, chocolate cremeux 65%, mousseline porcini, hazelnut biscuit, greek coffee ice cream
-
Μήλο | Apple 14€
Μήλο, κανέλα, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα, μπισκότο μοσχοκάρυδο, σταφίδα, σορμπέ καρότο-αρμπαρόριζα
-
Apple, cinnamon, caramelized white chocolate, nutmeg biscuit, raisin, carrot-apple geranium sorbet
-
Ποικιλία sorbet 12€
Sorbet variety
-
Ποικιλία παγωτά 12€
Ice cream variety
MENU DEGUSTATION
-
Πανακότα μανιταριών | χέλι | brioche
Mushroom pannacotta | eel | brioche
-
Καβούρι | αβοκάντο | μπρόκολο | αγγούρι | αυγά ρέγγας
Crabmeat | avocado | broccoli | cucumber | herring eggs
-
Τόνος | μαύρο σκόρδο | λεμόνι | καλαμπόκι | κρεμμύδι
Tuna | black garlic | lemon | corn | onion
-
**Γαρίδα κοιλάδος | μπρόκολο | δυόσμο | κάσιους
Red shrimp | broccoli | spearmint | cashews
-
Τοπιναμπούρ | γαρίδα | λάδι καραβίδας
Topinambur | shrimp | crayfish oil
-
Τσιπούρα | μελιτζάνα | αρακά | καρότο| ντομάτα | προσούτο
Dorado | eggplant | pea | carrot | tomato | prosciutto
-
**Χτένια | τσορίθο | ντομάτα | μάνγκο
Scallops | chorizo | tomato | mango
-
Καλαμάρι | λαγόχορτα | μπροκολίνι |ούζο
Squid | salsify | broccolini | ouzo
-
Ψάρι | φύκια | στρείδι | παστινάκι | λεμόνι
Fish | seaweed | oyster | parsnip | lemon
-
Σορμπέ
Sorbet
-
Mήλο | Κανέλα | καραμελωμένη λευκή σοκολάτα | μοσχοκάρυδο | σταφίδα | σορμπέ καρότο-αρμπαρόριζα
Apple | Cinnamon | Caramelized White Chocolate | Nutmeg Biscuit | Raisin | Carrot-Apple Geranium Sorbet
-
Γλύκισμα
Mignardise
* * *
Degustation menu 9 course | €115
**11 courses | € 135
VAT is included
-
NV Canard Duchene Brut Champagne
Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay | A.O.C. Champagne, France
-
2022 Domaine Cachat - Ocquidant, Ladoix
Chardonnay | A.C. Ladoix, France
-
2022 Domaines Ott, By.Ott Rose
Cinsault, Grenache, Syrah | Côtes de Provence, France
-
**2022 Bairaktaris Estate, Sustainable Roditis
Roditis | P.G.I. Peloponnese, Greece
-
2022 Lyrarakis Winery, Armi
Thrapsathiri | P.G.I. Crete, Greece
-
NV Clos Mont - Blanc, Cava Rose Brut
Trepat | D.O. Catalunya, Spain
-
**2021 Thymiopoulos Vineyards, Earth & Sky
Xinomavro | P.D.O. Naousa, Greece
-
2019 Domaine Marjan Simčič, Sauvignon Vert Opoka Cru
Sauvignon Vert | Goriška Brda, Slovenia
-
2015 Alpha Estate Assyrtiko Single Block “Aghia Kiriaki”
Assyrtiko | P.G.I. Florina, Greece
-
NV Nopera Estate, Epitome
Muscat of Samos | P.D.O. Samos, Greece
* * *
Wine pairing 8 glasses | € 75
** 10 glasses | € 90
VAT is included
Our Know-How
EXPERTISE IN A BITE
Through their love for fish, seafood, local tastes and the finest Greek raw materials, Chef Lefteris Lazarou and his team have created a menu with dishes that exude ingenuity and are a true testament to Varoulko’s legacy. Starting with the implementation of elite techniques and the use of the freshest raw materials, the result cannot be anything less than effortless tastiness.