MENU
The Greek Sense Of Taste Creating At Its Highest Form
Chef Lefteris Lazarou and his team have curated a menu of signature Varoulko dishes using the finest raw materials. Each of them brings uniquely a medley of tastes and textures in perfect harmony to create a culinary experience that awakens all the senses. It’s art that you can taste.
Redefining Seafood As We Know It
Get a first taste of the Varoulko gastronomic identity by exploring our menu.
Σουπα | Soup |
-
Ψαρόσουπα με φρέσκια τομάτα, σφυρίδα, ζωμό από πετρόψαρα 16€
Fish soup, fresh tomato, grouper, stonefish broth
-
Σούπα με μελάνι σουπιάς, σπαράγyια, καβούρι 18€
Cuttlefish ink soup, asparagus, crabmeat
Σαλατεσ | SALADS |
-
Ελληνική σαλάτα με τοματίνια, καπαρόμηλα, κρίταμο, πιπεριά Φλωρίνης, μους φέτας 17€
Greek salad , cherry tomatoes, caper berries, rock samphire, red Florina pepper, feta mousse
-
Σαλάτα με μαύρη κινόα, ψητές γαρίδες, μανγκο, μαγιονέζα με τρούφα 19€
Black quinoa salad, grilled shrimps, mango, truffle mayonnaise
-
Πράσινη σαλάτα με εσπεριδοειδή, καπνιστό χέλι, πούδρα αυγοτάραχο 19€
Green salad, citrus, smoked eel, bottarga powder
ΟΡΕΚΤΙΚΑ | STARTERS |
ΠΡΩΤΑ ΠΙΑΤΑ | FIRST DISHES |
-
Στρείδια ωμά (τεμ.) 7€
Raw oysters (piece)
-
Ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι 10€
Fish roe dip (taramosalata) extra virgin olive oil, lemon
-
Μαριναρισμένο καρπάτσιο λαβράκι, φύκια wakame 17€
Marinated sea bass carpaccio, seaweeds wakame
-
Καρπάτσιο χταπόδι, καπνιστή φάβα, τσάτνει κάπαρης, πιπεριές, ελιά, μαύρο σκόρδο 18€
Octapus carpaccio, smoked fava beans, caper chutney, peppers, olives, black garlic
-
Σεβίτσε μπαρμπούνι μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή, αχλάδι ποσέ σε μπύρα, νερό τομάτας 18€
Red mullet ceviche marinated in citrus, poached pear in beer,tomato water
-
Ταρτάρ καραβίδας με εσπεριδοειδή, σορμπέ αγγούρι, λάδι μαύρης τρούφας 19€
Crayfish tartar in citrus, cucumber sorbet, black truffle oil
-
Καβούρι σε μπριός, ξυνόμηλο, κρέμα γουακαμόλε, μαγιονέζα κάρυ 19€
Crabmeat on brioche, green apple, guacamole cream, carry mayonnaise
-
Μελιτζάνα με καπνιστό χέλι, χλωρό ανθότυρο, κύμινο, φυστίκι Αιγίνης, χουρμά 19€
Eggplant with smoked eel, fresh cream cheese, cumin, pistachio, dates
-
Χτένια σοτέ, κρούστα τσορίθο, πίκλα λωτού, νερό τομάτας 21€
Sautéed scallops,chorizo crust, lotus pickle, tomato water
-
Τάρτα ελιάς, ψητό χταπόδι, κρέμα σελινόριζας, χόρτα 23€
Olive tart, grilled octapus, celeriac cream, greens
-
Κυδώνια αχνιστά, γλυκό κρασί Λήμνου, kumquat, tagliolini Cipriani 22€
Steamed clams, Limnos sweet wine, kumquat, tagliolini Cipriani
-
Ψητή σουπιά με λαχανικά, σταφίδα μαύρη, κουκουνάρι, μους φέτας 22€
Grilled cuttlefish with vegetables, black raisins, pine nuts, feta mousse
-
Φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, μους καπνιστής μελιτζάνας, πουρέ αρακά, μαρμελάδα τομάτα, καρότο 19€
Dorado fillet on thin slices of sourdough bread, smoked eggplant mousse,pea puree, tomato, carrot jam
-
Μπιφτέκι σφυρίδας με κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης, βασιλικό 19€
Fish patty (grouper), Florina pepper cream, basil
-
Τόνος με κρούστα από σουσάμι, σαλάτα με φύκια, σάλτσα σόγιας - λάιμ 19€
Sesame crusted tuna fillet, seaweed salad, soy sauce-lime
-
Καλαμάρι* με pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί τομάτας, παρμεζάνα 21€
Squid* pesto Genovese, potato nest, tomato confit, parmesan cheese
-
Καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας με κρέμα ταραμά,ψητό μαρούλι, ζελέ ούζο 22€
Squid on the grill, fish roe, roasted lettuce, ouzo jellies
-
Γαρίδες ελληνικής αλιείας, κρασί, σκόρδο, μαϊντανό 25€
Shrimps on wine sauce, garlic, parsley
ΚΥΡΙΩς ΠΙΑΤΑ | Main DISHES |
-
Κριθαράκι με γαρίδες*, γλυκό κρασί Λήμνου, μπούκοβο, παρμεζάνα 27€
Orzo, shrimps*, Limnos sweet wine, dried hot red pepper flakes (boukovo), parmesan cheese
-
Ροφομακαρονάδα, κιμά γαρίδας, τοματίνια φούρνου 29€
Linguini grouper, minced shrimp, cherry tomatoes
-
Ριζότο με σουπιά (μπορείτε να το ζητήσετε με το μελάνι της 26€
Cuttlefish risotto (Also served on its ink)
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι, (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), άγρια αγκινάρα Τήνου, αρακά, κρέμα αυγολέμονο, ζωμό από πετρόψαρα 36€
Fish fillet, (depending on the catch of the day), grilled artichoke from Tinos, pea, egg-lemon cream, stonefish broth
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι, (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), καπνιστό κολοκύθι, μαυρομάτικα, πουρέ λεμόνι, μαυροδάφνη 36€
Fish fillet, (depending on the catch of the day), smoked zucchini, black-eyed bean, lemon puree, sweet red wine
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι, (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), πουρέ πατάτας Περού, σάλτσα καραμέλας, σπαράγγια 36€
Fish fillet, (depending on the catch of the day), Peruvian potato puree, caramel sauce, asparagus
-
Μπαρμπούνι σοτέ, πούδρα μανιταριών, λαχανικά, μαρμελάδα λευκού σκόρδου 29€
Sauteed red mullet, mushroom powder, vegetables, white garlic jam
-
Ψάρια ψητά (τιμή ανά κιλό) 90€
Grilled fish (price per kg)
-
Φέτα σφυρίδα, φαγκρί, συναγρίδα, ντόπιας αλιείας, ανάλογα την προμήθεια της ημέρας, με ψητά λαχανικά ή χόρτα εποχής (τιμή ανά κιλό) 95€
Slice of fish (grouper, sea bream, dentex), grilled vegetables or seasonal greens (price per kg)
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ | VEGETERIAN MENU |
-
Πράσινη σαλάτα με εσεπεριδοειδή 14€
Green salad citrus
-
Σαλάτα με μαύρη κινόα, μανγκο, μαγιονέζα με τρούφα 15€
Black quinoa salad, mango, truffle mayonnaise
-
Μελιτζάνα, χλωρό ανθότυρο, κύμινο, φυστίκι Αιγίνης, χουρμά 15€
Eggplant, fresh cream cheese, cumin, pistachio, dates
-
Ψητό μαρούλι με κρέμα σελινόριζας, πίκλα μουστάρδας 15€
Roasted lettuce, celeriac cream, mustard seed pickle
-
Ριζότο με άγρια αγκινάρα Τήνου, ξηρό ανθότυρο Κρήτης αρωματισμένο με μαύρη τρούφα 18€
Risotto with artichoke from Tinos, cream cheese from Crete flavored with black truffle
-
Ψωμί / άτομο 3€
Bread per person
-
Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 2.90€
Mineral water Theoni 1It
MENU DEGUSTATION I
-
Άγρια αγκινάρα Τήνου | χαβιάρι beluga
Artichoke from Tinos | beluga caviar
-
Ταρτάρ καραβίδας | εσπεριδοειδή | σορμπέ αγγούρι | μαύρη τρούφα
Crayfish tartar | citrus | cucumber sorbet | black truffle
-
Μπιφτέκι σφυρίδας | πιπεριά Φλωρίνης | βασιλικό
Fish patty | Florina pepper | basil
-
Γαρίδα | κανταΐφι | πολέντα | τομάτα
Shrimp | filo pastry | polenta | tomato
-
Σουπιά | λαχανικά | σταφίδα | κουκουνάρι | φέτα
Cuttlefish | vegetables | raisins | pine nut | feta
-
Φέτα ψάρι | καπνιστό κολοκύθι | μαυρομάτικα | λεμόνι | μαυροδάφνη
Fish fillet | smoked zucchini | black-eyed bean | lemon | sweet red wine
Dessert
-
Strawberry
Basil | strawberry | tomato | rezzana | pine nut
* * *
Price Per Person
Degustation menu Ι | €115
Wine pairing | €75
VAT is included
MENU DEGUSTATION II
-
Tuile με μελάνι σουπιάς | μυζήθρα | αυγοτάραχο
Tuile with cuttlefish ink | sour cheese | bottarga
-
Καβούρι | φύκια | τρούφα | μανταρίνι
Crabmeat | seaweeds | truffle | tangerine
-
Γαρίδα σε εσπεριδοειδή | βασιλικό | φέτα
Shrimp in citrus | basil | feta
-
Τόνος | κολοκύθι | yuzu | λάδι σουσαμιού | τσιμιτσούρι
Tuna | zucchini | yuzu | sesame oil | chimichurri
-
Τσιπούρα | μελιτζάνα | αρακά | καρότο | τομάτα
Dorado | eggplant | pea | carrot | tomato
-
Χτένια | τσορίθο | τομάτα | λωτός
Scallops | chorizo | tomato | lotus
-
Γκιόζα | σφυρίδα | λεμονόχορτο | λάιμ
Gyoza | white grouper | lemongrass | lime
-
Μπαρμπούνι | πούδρα μανιταριών | λαχανικά | λευκό σκόρδο
Red mullet | mushrooms powder | vegetables | white garlic
Dessert
-
Chocolate
Caramelia | bitter chocolate | tarragon | beetroot | blood orange
* * *
Price Per Person
Degustation menu Ι | €140
Wine pairing | €90
VAT is included
Our Know-How
EXPERTISE IN A BITE
Through their love for fish, seafood, local tastes and the finest Greek raw materials, Chef Lefteris Lazarou and his team have created a menu with dishes that exude ingenuity and are a true testament to Varoulko’s legacy. Starting with the implementation of elite techniques and the use of the freshest raw materials, the result cannot be anything less than effortless tastiness.