MENU
The Greek Sense Of Taste Creating At Its Highest Form
Chef Lefteris Lazarou and his team have curated a menu of signature Varoulko dishes using the finest raw materials. Each of them brings uniquely a medley of tastes and textures in perfect harmony to create a culinary experience that awakens all the senses. It’s art that you can taste.
Redefining Seafood As We Know It
Get a first taste of the Varoulko gastronomic identity by exploring our menu.
Σουπα | Soup |
-
Ψαρόσουπα με φρέσκια τομάτα, σφυρίδα, ζωμό από πετρόψαρα 16€
Fish soup, fresh tomato, grouper, stonefish broth
-
Κολοκυθόσουπα, καπνιστό χέλι, εσαλότ, μυρωδικά 18€
Pumpkin soup, smoked eel, shallot, herbs
Σαλατεσ | SALADS |
-
Ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κάπαρη, κρίταμο, πιπεριά Φλωρίνης, μους φέτας, χαρουποπαξίμαδο 19€
Greek salad , cherry tomatoes, capers, rock samphire, red Florina pepper, feta mousse, carob rusk
-
Κινόα, ψητές γαρίδες, μάνγκο, ρόδι, μαγιονέζα με τρούφα-espesso 21€
Quinoa, grilled shrimps, mango, pomegranate, espresso-truffle mayonnaise
ΟΡΕΚΤΙΚΑ | STARTERS |
ΠΡΩΤΑ ΠΙΑΤΑ | FIRST DISHES |
-
Στρείδια ωμά 8€
Raw oysters
-
Μαριναρισμένο καρπάτσιο λαυράκι, εσπεριδοειδή, φύκια wakame 17€
Marinated sea bass carpaccio, citrus, wakame seaweeds
-
Καρπάτσιο χταπόδι, καπνιστή φάβα, τσάτνει κάπαρης, πιπεριές, ελιά, μαύρο σκόρδο 18€
Octapus carpaccio, smoked fava beans, caper chutney, peppers, olives, black garlic
-
Ταρτάρ γαρίδα Κοιλάδος, εσπεριδοειδή, λεμονόχορτο, βασιλικό, μανταρίνι 22€
Red shrimp tartar, citrus, lemongrass, basil, tangarine
-
Καβούρι, ξινόμηλο, άνηθος, πίκλα τζίντζερ, χαβιάρι ossetra 20€
Crabmeat, green apple, dill, ginger pickle, ossetra caviar
-
Χτένια σοτέ, κρεμμύδι, λαχανίδα, σάλτσα αμυγδάλου- κάρυ 22€
Sautéed scallops, onion, kale, almond-curry sauce
-
Φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, μους μελιτζάνας, πουρέ αρακά, μαρμελάδα ντομάτα, καρότο, προσούτο 19€
Dorado fillet on thin slices of sourdough bread, eggplant mousse, pea puree, tomato jam, carrot, prosciutto
-
Μπιφτέκι σφυρίδας με κρέμα πιπεριά Φλωρίνης, βασιλικό 19€
Fish patty (grouper), Florina pepper cream, basil
-
Καλαμάρι* με pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί τομάτας, παρμεζάνα 21€
Squid* pesto Genovese, potato nest, tomato confit, parmesan cheese
-
Καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας, κρέμα από λαγόχορτα, ψητό μπροκολίνι, τζέλ ούζου 22€
Squid on the grill, salsify cream, roasted brocollini, ouzo gel
-
Ντολμάς θαλασσινών, λάπαθα, σάλτσα γαρίδας, λεμόνι 19€
''Dolmas", stuffed sorrel leaves with seafood, shrimp bisque, lemon
ΚΥΡΙΩς ΠΙΑΤΑ | Main DISHES |
-
Κριθαράκι με γαρίδες*, γλυκό κρασί Λήμνου, μπούκοβο, παρμεζάνα 29€
Orzo, shrimps*, Limnos sweet wine, dried hot red pepper flakes (boukovo), parmesan cheese
-
Ροφομακαρονάδα, κιμά γαρίδας, ντοματίνια φούρνου 32€
Linguini grouper, minced shrimp, cherry tomatoes
-
Ριζότο με σουπιά (μπορείτε να το ζητήσετε με το μελάνι της) 27€
Cuttlefish risotto (Also served on its ink)
-
Μπαρμπούνι σοτέ, υφές κουνουπιδιού, τζέλ καρότο 36€
Red mullet, cauliflower textures, carrot gel
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), υφές παστινάκι, λεμόνι, beurre blanc 38€
Fish fillet (depending on the catch of the day), parnsnip textures, lemon, beurre blanc
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας) μανιτάρια σοτέ, αφρός φουντούκι, τρούφα 38€
Fish fillet (depending on the catch of the day), sautéed mashrooms, hazelnut foam, truffle
-
Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), μαρμελάδα σαλάμι Λευκάδος, σελινόριζα, ξινόμηλο, σάλτσα beurre blanc, εστραγκόν 38€
Fish fillet (depending on the catch of the day), salami jam, celeriac, green apple, beurre blanc, tarragon
-
Ψάρια ψητά, χόρτα εποχής (τιμή ανά κιλό) 95€
Grilled fish, seasonal greens (price per kg)
-
Ψωμί / άτομο 3,8€
Bread per person
-
Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 4,20€
Mineral water Theoni 1It
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ | VEGETERIAN MENU |
-
Κολοκυθόσουπα, εσαλότ, μυρωδικά 14€
Pumpkin soup, shallot, herbs
-
Σαλάτα με μαύρη κινόα, μάνγκο, μαγιονέζα με τρούφα-espresso 17€
Black quinoa salad, mango, truffle-espresso mayonnaise
-
Ντολμάς, λάπαθα, ραγού λαχανικών, τομάτα 13€
"Dolmas", sorrel leaves stuffed with vegetables, tomato
-
Ψητά μπροκολίνια, κρέμα λαγόχορτo, καπνιστό σουσάμι 17€
Roasted broccolini, salsify cream, smoked sesame
-
Ραγού μανιταριών, πλιγούρι, φουντούκι, τρούφα 18€
Mashroom ragu, bulgur wheat, hazelnut, truffle
-
Ριζότο με άγρια αγκινάρα, μαύρη τρούφα 20€
Risotto with artichoke, black truffle
-
Ψωμί / άτομο 3,8€
Bread per person
-
Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 4,20€
Mineral water Theoni 1It
ΓΛΥΚΑ | DESSERTS |
-
Lemon pie 14€
Mousseline ginger Κρέμα λεμόνι, μπισκότο αμύγδαλο, παγωτό τόνκα-πιπέρι
-
Mousseline ginger, lemon cream, almond biscuit, tonka-pepper ice cream
-
Κουκουνάρι | Pine Cone 15€
Μους σοκολάτας 65%, κομποτέ κόκκινα φρούτα, cremeux σοκολάτας 66% με ταχίνι, χαρούπι, crème brulée πορτοκάλι
-
Chocolate mousse 65%, red fruits compote, chocolate cremeux 66% with tahini, carob, orange crème brulée
-
Αχλάδι | Pear 14€
Πανακότα gianduja, αχλάδι ποσέ, ρούμι, λεμονόχορτο, μπισκότο δημητριακών, παγωτό κάστανο
-
Gianduja panna cotta, poached pear, rum, lemongrass, cereal biscuit, chestnut ice cream
-
"Λαχανοντολμάς" | "Cabbage roll" 14€
Μους ρυζόγαλο με λευκή σοκολάτα, λάχανο, άνηθος, πράσινο μήλο, σορμπέ λίτσι
-
Rice pudding mousse with white chocolate, cabbage, dill, green apple, lychee sorbet
-
Ποικιλία sorbet | Sorbet variety 12€
-
Ποικιλία παγωτά | Ice cream variety 12€
Pastry chef Θεόδωρος Μωυσίδης
Καλωσόρισμα | Αmuse Bouche
Καβούρι | ξινόμηλο | τζίντζερ | άνηθος | ossetra χαβιάρι
Crabmeat | green apple | ginger | dill | ossetra caviar
Κολοκυθόσουπα | καπνιστό χέλι | εσαλότ | μυρωδικά
Pumpkin soup | smoked eel | shallot | herbs
Τσιπούρα | μελιτζάνα | αρακά | τομάτα | καρότο | προσούτο
Dorado | eggplant | pea | tomato | carrot | prosciutto
Ντολμάς | λάπαθα | θαλασσινά | γαρίδα | λεμόνι
“Dolmas” | stuffed sorrel leaves | seafood | shrimp | lemon
Ψάρι | σαλάμι | σελινόριζα | ξινόμηλο | εστραγκόν
Fish | salami | celeriac | green apple | tarragon
Pre Dessert
Αχλάδι | Pear
Gianduja πανακότα | αχλάδι | ρούμι | λεμονόχορτο | καραμέλα | κάστανο
Gianduja panna cotta | pear | rum | lemongrass | caramel | chestnut
Γλύκισμα | Μignardise
Degustation menu 9 courses | 95 €
NV Bruno Paillard Premier Cuvée Extra Brut
Bruno Paillard | Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier | A.C. Champagne, France
2023 Casamata Bianco
Bibi Graetz | Vermentino, Trebbiano, Ansonica | I.G.T. Toscana, Italy
2021 The FMC
Ken Forrester | Chenin Blanc | Stellenbosch, South Africa
2023 Seiradi Cuvée Topos
Paros Farming Community | Monemvasia | P.D.O. Paros, Greece
2022 Asprouda Serron
Neratzis Estate | Asprouda | P.G.I. Serres, Greece
2016 Robola Classic
Petrakopoulos Wines | Robola | P.D.O. Kefalonia, Greece
2021 Works & Days
Muses Estate | Savatiano | P.G.I. Thiva, Greece
Wine Pairing 7 Glasses | 70 €
Καλωσόρισμα | Αmuse Bouche
Καβούρι | ξινόμηλο | τζίντζερ | άνηθος | ossetra χαβιάρι
Crabmeat | green apple | ginger | dill | ossetra caviar
* Ταρτάρ γαρίδα Κοιλάδας | εσπεριδοειδή | βασιλικό | μανταρίνι
Red shrimp tartar | citrus | basil | tangarine
Κολοκυθόσουπα | καπνιστό χέλι | εσαλότ | μυρωδικά
Pumpkin soup | smoked eel | shallot | herbs
Τσιπούρα | μελιτζάνα | αρακά | τομάτα | καρότο | προσούτο
Dorado | eggplant | pea | tomato | carrot | prosciutto
* Χτένια | κρεμμύδι | λαχανίδα | αμύγδαλο-κάρυ
Scallops | onion | kale | almond-curry
Ντολμάς | λάπαθα | θαλασσινά | γαρίδα | λεμόνι
“Dolmas” | stuffed sorrel leaves | seafood | shrimp | lemon
Ψάρι | σαλάμι | σελινόριζα | ξινόμηλο | εστραγκόν
Fish | salami | celeriac | green apple | tarragon
Pre Dessert
Αχλάδι | Pear
Gianduja πανακότα | αχλάδι | ρούμι | λεμονόχορτο | καραμέλα | κάστανο
Gianduja panna cotta | pear | rum | lemongrass | caramel | chestnut
Γλύκισμα | Μignardise
Degustation menu 11 courses | 125 €
NV Bruno Paillard Premier Cuvée Extra Brut
Bruno Paillard |Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier | A.C. Champagne, France
2023 Casamata Bianco
Bibi Graetz | Vermentino, Trebbiano, Ansonica |I.G.T. Toscana, Italy
* 2023 Pounamu
Pounamu Winery | Sauvignon Blanc | Marlborough, New Zealand
2021 The FMC
Ken Forrester | Chenin Blanc | Stellenbosch, South Africa
2023 Seiradi Cuvée Topos
Paros Farming Community | Monemvasia | P.D.O. Paros, Greece
* 2022 The Tear of The Pine
Kechris Winery| Assyrtiko| Retsina – Apellation by Tradition, Thessaloniki, Greece
2022 Asprouda Serron
Neratzis Estate| Asprouda | P.G.I. Serres, Greece
2016 Robola Classic
Petrakopoulos Wines | Robola | P.D.O. Kefalonia, Greece
2021 Works & Days
Muses Estate | Savatiano| P.G.I. Thiva, Greece
Wine Pairing 9 Glasses | 85 €
Καλωσόρισμα | Αmuse Bouche
Καβούρι | ξινόμηλο | τζίντζερ | άνηθος | ossetra χαβιάρι
Crabmeat | green apple | ginger | dill | ossetra caviar
* Ταρτάρ γαρίδα Κοιλάδας | εσπεριδοειδή | βασιλικό | μανταρίνι
Red shrimp tartar | citrus | basil | tangerine
Κολοκυθόσουπα | καπνιστό χέλι | εσαλότ | μυρωδικά
Pumpkin soup | smoked eel | shallot | herbs
Τσιπούρα | μελιτζάνα | αρακά | τομάτα | καρότο | προσούτο
Dorado | eggplant | pea | tomato | carrot | prosciutto
* Τόνος | φύλλο κρούστας | σίσο | φύκια | σόγια – λάιμ
Tuna | filo pastry | shiso | seaweed | soy – lime
* Χτένια | κρεμμύδι | λαχανίδα | αμύγδαλο-κάρυ
Scallops | onion | kale | almond-curry
* Μπιφτέκι σφυρίδας | πιπεριά Φλωρίνης | βασιλικό
Fish patty | red Florina pepper | basil
Ντολμάς | λάπαθα | θαλασσινά | γαρίδα | λεμόνι
“Dolmas” | stuffed sorrel leaves | seafood | shrimp | lemon
Ψάρι | σαλάμι | σελινόριζα | ξινόμηλο | εστραγκόν
Fish | salami | celeriac | green apple | tarragon
Pre Dessert
Αχλάδι | Pear
Gianduja πανακότα | αχλάδι | ρούμι | λεμονόχορτο | καραμέλα | κάστανο
Gianduja panna cotta | pear | rum | lemongrass | caramel | chestnut
Γλύκισμα | Μignardise
Degustation menu 13 courses | 145 €
Bruno Paillard | Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier | A.C. Champagne, France
2023 Casamata Bianco
Bibi Graetz | Vermentino, Trebbiano, Ansonica | I.G.T. Toscana, Italy
* 2023 Pounamu
Pounamu Winery | Sauvignon Blanc | Marlborough, New Zealand
2021 The FMC
Ken Forrester | Chenin Blanc | Stellenbosch, South Africa
2023 Seiradi Cuvée Topos
Paros Farming Community | Monemvasia | P.D.O. Paros, Greece
* 2017 Xinomavro Single Vineyard “Hedgehog”
Alpha Estate | Xinomavro | P.D.O. Amyndeon, Greece
* 2022 The Tear of The Pine
Kechris Winery | Assyrtiko | Retsina – Apellation by Tradition, Thessaloniki, Greece
* 2023 Aspros Lagos
Douloufakis Winery | Vidiano | P.G.I. Crete, Greece
2022 Asprouda Serron
Neratzis Estate | Asprouda | P.G.I. Serres, Greece
2016 Robola Classic
Petrakopoulos Wines | Robola | P.D.O. Kefalonia, Greece
2021 Works & Days
Muses Estate | Savatiano | P.G.I. Thiva, Greece
Wine Pairing 11 Glasses | 95 €
-
Για πιθανά αλλεργιογόνα παρακαλώ να απευθύνεστε στο προσωπικό που σας εξυπηρετεί
For potential allergies kindly ίnform the staff
-
Το λάδι που χρησιμοποιούμε είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Extra virgin olive oil is used in all our menu dishes
-
Η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα HACCP
The company operates HACCP system
-
Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο
The consumer is not oblίged to pay if the notice of payment is not received
-
* Εκτός εποχής κατεψυγμένο
* Out of season frozen product
Our Know-How
EXPERTISE IN A BITE
Through their love for fish, seafood, local tastes and the finest Greek raw materials, Chef Lefteris Lazarou and his team have created a menu with dishes that exude ingenuity and are a true testament to Varoulko’s legacy. Starting with the implementation of elite techniques and the use of the freshest raw materials, the result cannot be anything less than effortless tastiness.