MENU

The Greek Sense Of Taste Creating At Its Highest Form

Chef Lefteris Lazarou and his team have curated a menu of signature Varoulko dishes using the finest raw materials. Each of them brings uniquely a medley of tastes and textures in perfect harmony to create a culinary experience that awakens all the senses. It’s art that you can taste.

Redefining Seafood As We Know It

Get a first taste of the Varoulko gastronomic identity by exploring our menu.

Σουπα | Soup |

  • Ψαρόσουπα με φρέσκια τομάτα, σφυρίδα, ζωμό από πετρόψαρα 16€

    Fish soup, fresh tomato, grouper, stonefish broth

  • Γκασπάτσο, τομάτα, φράουλα, ταρτάρ καραβίδας, βασιλικό 18€

    Gazpacho, tomato, strawberry, crayfish tartar, basil

Σαλατεσ | SALADS |

  • Ελληνική σαλάτα με τοματίνια, κάπαρη, κρίταμο, πιπεριά Φλωρίνης, μους φέτας , χαρουποπαξίμαδο 19€

    Greek salad , cherry tomatoes, capers, rock samphire, red Florina pepper, feta mousse, carob rusk

  • Mαύρη κινόα, ψητές γαρίδες, μάνγκο, ρόδι, μαγιονέζα με τρούφα-espesso 21€

    Black quinoa, grilled shrimps, mango, pomegranate, espresso-truffle mayonnaise

  • Μελιτζάνα, μπροκολίνια, σπαράγγια, καπνιστό χέλι, χλωρό ανθότυρο, φυστίκι Αιγίνης 15€

    Eggplant, broccolini, asparagus, smoked eel, fresh cream cheese, pistachio

ΟΡΕΚΤΙΚΑ | STARTERS |

ΠΡΩΤΑ ΠΙΑΤΑ | FIRST DISHES |

  • Στρείδια ωμά ή σεβίτσε (λάιμ,πιπεριά Φλωρίνης, σχοινόπρασο) 8€

    Raw oysters or ceviche (lime, red Florina pepper, chives)

  • Μαριναρισμένο καρπάτσιο λαυράκι, εσπεριδοειδή, σχοινόπρασο, φύκια wakame 17€

    Marinated sea bass carpaccio, citrus, chives, wakame seaweeds

  • Καρπάτσιο χταπόδι, καπνιστή φάβα, τσάτνει κάπαρης, πιπεριές, ελιά, μαύρο σκόρδο 18€

    Octapus carpaccio, smoked fava beans, caper chutney, peppers, olives, black garlic

  • Σεβίτσε μπαρμπούνι, φινόκιο, εσπεριδοειδή, κρόκος Κοζάνης 22€

    Red mullet ceviche, fennel, citrus, red saffron

  • Ταρτάρ γαρίδα Κοιλάδος, εσπεριδοειδή, νερό καρπούζι, σορμπέ νεκταρίνι 22€

    Red shrimp tartar, citrus, watermelon water, nectarine sorbet

  • Καβούρι, κρέμα αβοκάντο-μπρόκολο, αγγούρι, αυγά ossetra 20€

    Crabmeat, avocado-broccoli cream, cucumber, ossetra caviar

  • Χτένια σοτέ, κρούστα τσορίθο, πίκλα μάνγκο, νερό τομάτας 22€

    Sautéed scallops, chorizo crust, mango pickle, tomato water

  • Μύδια αχνιστά, ακτινίδιο, αλμύρα, αφρό λουίζας 18€

    Steamed mussels, kiwi, greens, lemon verbena foam

  • Φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, μους μελιτζάνας, πουρέ αρακά, μαρμελάδα τομάτα, καρότο, προσούτο 19€

    Dorado fillet on thin slices of sourdough bread, eggplant mousse,pea puree, tomato jam, carrot, prosciutto

  • Μπιφτέκι σφυρίδας με κρέμα πιπεριά Φλωρίνης, βασιλικό 19€

    Fish patty (grouper), Florina pepper cream, basil

  • Καλαμάρι* με pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί τομάτας, παρμεζάνα 21€

    Squid* pesto Genovese, potato nest, tomato confit, parmesan cheese

  • Καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας, κρέμα από λαγόχορτα, ψητό μπροκολίνι, τζέλ ούζου 22€

    Squid on the grill, salsify cream, roasted brocollini, ouzo gel

  • Λαχανοντολμάς, γαρίδα, αφρό αυγολέμονο, κουρκουμά, βασιλικό 17€

    Cabbage leaf, shrimp, egg-lemon sauce, turmeric, basil

ΚΥΡΙΩς ΠΙΑΤΑ | Main DISHES |

  • Κριθαράκι με γαρίδες*, γλυκό κρασί Λήμνου, μπούκοβο, παρμεζάνα 29€

    Orzo, shrimps*, Limnos sweet wine, dried hot red pepper flakes (boukovo), parmesan cheese

  • Ροφομακαρονάδα, κιμά γαρίδας, τοματίνια φούρνου 32€

    Linguini grouper, minced shrimp, cherry tomatoes

  • Ριζότο με σουπιά (μπορείτε να το ζητήσετε με το μελάνι της) 27€

    Cuttlefish risotto (Also served on its ink)

  • Παστίτσιο, κιμά γαρίδας, ψητές γαρίδες, τομάτα κονφί, μπροκολίνια 28€

    "Pastitsio", minced shrimp, grilled shrimps, tomato confit, broccolini

  • Ψωμί / άτομο 3,8€

    Bread per person

  • Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 4,20€

    Mineral water Theoni 1It

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ | VEGETERIAN MENU |

  • Γκασπάτσο, τομάτα, φράουλα, λαχανικά, βασιλικός 14€

    Gazpacho, tomato, strawberry, vegetables, basil

  • Σαλάτα με μαύρη κινόα, μάνγκο, μαγιονέζα με τρούφα-espresso 17€

    Black quinoa salad, mango, truffle-espresso mayonnaise

  • Μελιτζάνα, μπροκολίνια, σπαράγγια, χλωρό ανθότυρο, φυστίκι Αιγίνης 13€

    Eggplant, broccolini, asparagus, fresh cream cheese, pistachio

  • Ψητά μπροκολίνια, κρέμα λαγόχορτo, καπνιστό σουσάμι 17€

    Roasted broccolini, salsify cream, smoked sesame

  • Ριζότο με άγρια αγκινάρα, μαύρη τρούφα 20€

    Risotto with artichoke, black truffle

  • Γκιόζα με λαχανικά, κρέμα αρακά 18€

    Gyoza with vegetables, pea cream

  • Ψωμί / άτομο 3,8€

    Bread per person

  • Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 4,20€

    Mineral water Theoni 1It

ΓΛΥΚΑ | DESSERTS |

Pastry chef Θεόδωρος Μωυσίδης

* * *

Degustation menu 10 courses | €125

**12 courses | € 145

VAT is included

Our Know-How

EXPERTISE IN A BITE

Through their love for fish, seafood, local tastes and the finest Greek raw materials, Chef Lefteris Lazarou and his team have created a menu with dishes that exude ingenuity and are a true testament to Varoulko’s legacy. Starting with the implementation of elite techniques and the use of the freshest raw materials, the result cannot be anything less than effortless tastiness.