MENU

The Greek Sense Of Taste Creating At Its Highest Form

Chef Lefteris Lazarou and his team have curated a menu of signature Varoulko dishes using the finest raw materials. Each of them brings uniquely a medley of tastes and textures in perfect harmony to create a culinary experience that awakens all the senses. It’s art that you can taste.

Redefining Seafood As We Know It

Get a first taste of the Varoulko gastronomic identity by exploring our menu.

Σουπα | Soup |

  • Ψαρόσουπα με φρέσκια τομάτα, σφυρίδα, ζωμό από πετρόψαρα 16€

    Fish soup, fresh tomato, grouper, stonefish broth

  • Σούπα με μελάνι σουπιάς, σπαράγyια, καβούρι 18€

    Cuttlefish ink soup, asparagus, crabmeat

Σαλατεσ | SALADS |

  • Ελληνική σαλάτα με τοματίνια, καπαρόμηλα, κρίταμο, πιπεριά Φλωρίνης, μους φέτας 17€

    Greek salad , cherry tomatoes, caper berries, rock samphire, red Florina pepper, feta mousse

  • Σαλάτα με μαύρη κινόα, ψητές γαρίδες, μανγκο, μαγιονέζα με τρούφα 19€

    Black quinoa salad, grilled shrimps, mango, truffle mayonnaise

  • Πράσινη σαλάτα με εσπεριδοειδή, καπνιστό χέλι, πούδρα αυγοτάραχο 19€

    Green salad, citrus, smoked eel, bottarga powder

ΟΡΕΚΤΙΚΑ | STARTERS |

ΠΡΩΤΑ ΠΙΑΤΑ | FIRST DISHES |

  • Τάρτα ελιάς, ψητό χταπόδι, κρέμα σελινόριζας, χόρτα 23€

    Olive tart, grilled octapus, celeriac cream, greens

  • Κυδώνια αχνιστά, γλυκό κρασί Λήμνου, kumquat, tagliolini Cipriani 22€

    Steamed clams, Limnos sweet wine, kumquat, tagliolini Cipriani

  • Ψητή σουπιά με λαχανικά, σταφίδα μαύρη, κουκουνάρι, μους φέτας 22€

    Grilled cuttlefish with vegetables, black raisins, pine nuts, feta mousse

  • Φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, μους καπνιστής μελιτζάνας, πουρέ αρακά, μαρμελάδα τομάτα, καρότο 19€

    Dorado fillet on thin slices of sourdough bread, smoked eggplant mousse,pea puree, tomato, carrot jam

  • Μπιφτέκι σφυρίδας με κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης, βασιλικό 19€

    Fish patty (grouper), Florina pepper cream, basil

  • Τόνος με κρούστα από σουσάμι, σαλάτα με φύκια, σάλτσα σόγιας - λάιμ 19€

    Sesame crusted tuna fillet, seaweed salad, soy sauce-lime

  • Καλαμάρι* με pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί τομάτας, παρμεζάνα 21€

    Squid* pesto Genovese, potato nest, tomato confit, parmesan cheese

  • Καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας με κρέμα ταραμά,ψητό μαρούλι, ζελέ ούζο 22€

    Squid on the grill, fish roe, roasted lettuce, ouzo jellies

  • Γαρίδες ελληνικής αλιείας, κρασί, σκόρδο, μαϊντανό 25€

    Shrimps on wine sauce, garlic, parsley

ΚΥΡΙΩς ΠΙΑΤΑ | Main DISHES |

  • Κριθαράκι με γαρίδες*, γλυκό κρασί Λήμνου, μπούκοβο, παρμεζάνα 27€

    Orzo, shrimps*, Limnos sweet wine, dried hot red pepper flakes (boukovo), parmesan cheese

  • Ροφομακαρονάδα, κιμά γαρίδας, τοματίνια φούρνου 29€

    Linguini grouper, minced shrimp, cherry tomatoes

  • Ριζότο με σουπιά (μπορείτε να το ζητήσετε με το μελάνι της 26€

    Cuttlefish risotto (Also served on its ink)

  • Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι, (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), άγρια αγκινάρα Τήνου, αρακά, κρέμα αυγολέμονο, ζωμό από πετρόψαρα 36€

    Fish fillet, (depending on the catch of the day), grilled artichoke from Tinos, pea, egg-lemon cream, stonefish broth

  • Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι, (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), καπνιστό κολοκύθι, μαυρομάτικα, πουρέ λεμόνι, μαυροδάφνη 36€

    Fish fillet, (depending on the catch of the day), smoked zucchini, black-eyed bean, lemon puree, sweet red wine

  • Φιλεταρισμένη φέτα ψάρι, (ανάλογα την προμήθεια της ημέρας), πουρέ πατάτας Περού, σάλτσα καραμέλας, σπαράγγια 36€

    Fish fillet, (depending on the catch of the day), Peruvian potato puree, caramel sauce, asparagus

  • Μπαρμπούνι σοτέ, πούδρα μανιταριών, λαχανικά, μαρμελάδα λευκού σκόρδου 29€

    Sauteed red mullet, mushroom powder, vegetables, white garlic jam

  • Ψάρια ψητά (τιμή ανά κιλό) 90€

    Grilled fish (price per kg)

  • Φέτα σφυρίδα, φαγκρί, συναγρίδα, ντόπιας αλιείας, ανάλογα την προμήθεια της ημέρας, με ψητά λαχανικά ή χόρτα εποχής (τιμή ανά κιλό) 95€

    Slice of fish (grouper, sea bream, dentex), grilled vegetables or seasonal greens (price per kg)

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ | VEGETERIAN MENU |

  • Πράσινη σαλάτα με εσεπεριδοειδή 14€

    Green salad citrus

  • Σαλάτα με μαύρη κινόα, μανγκο, μαγιονέζα με τρούφα 15€

    Black quinoa salad, mango, truffle mayonnaise

  • Μελιτζάνα, χλωρό ανθότυρο, κύμινο, φυστίκι Αιγίνης, χουρμά 15€

    Eggplant, fresh cream cheese, cumin, pistachio, dates

  • Ψητό μαρούλι με κρέμα σελινόριζας, πίκλα μουστάρδας 15€

    Roasted lettuce, celeriac cream, mustard seed pickle

  • Ριζότο με άγρια αγκινάρα Τήνου, ξηρό ανθότυρο Κρήτης αρωματισμένο με μαύρη τρούφα 18€

    Risotto with artichoke from Tinos, cream cheese from Crete flavored with black truffle

  • Ψωμί / άτομο 3€

    Bread per person

  • Εμφιαλωμένο νερό Θεόνη 1lt 2.90€

    Mineral water Theoni 1It

MENU DEGUSTATION I

Dessert

  • Strawberry

    Basil | strawberry | tomato | rezzana | pine nut

* * *

Price Per Person

Degustation menu Ι | €115

Wine pairing | €75

VAT is included

MENU DEGUSTATION II

Dessert

  • Chocolate

    Caramelia | bitter chocolate | tarragon | beetroot | blood orange

* * *

Price Per Person

Degustation menu Ι | €140

Wine pairing | €90

VAT is included

Our Know-How

EXPERTISE IN A BITE

Through their love for fish, seafood, local tastes and the finest Greek raw materials, Chef Lefteris Lazarou and his team have created a menu with dishes that exude ingenuity and are a true testament to Varoulko’s legacy. Starting with the implementation of elite techniques and the use of the freshest raw materials, the result cannot be anything less than effortless tastiness.